Yönetim Bilişim Sistemleri; bilgi yönetimi, teknoloji ve insanı bir araya getiren akademik alanlardan biridir. Teknoloji ve bilişimin gelişmesi yeni yönetim anlayışlarının da doğmasını sağlamaktadır. Bu anlamda, yöneticilerin en iyi kararları alabilmesi ve uygulayabilmesi için doğru bilgiye ihtiyacı vardır. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü sınıflandırılmamış bilgileri kategorize eden ve anlamlandıran, yönetim ve bilişim konusundaki yenilikleri takip eden, profesyonel ve yetkin mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Ticari Bilimler Fakültesi’ne bağlı Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencisi olmak için liselerin Eşit Ağırlık bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri alanında iyi bir eğitimin ardından Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı olarak geniş bir alanda çalışmak mümkündür. Mezunlar; ağ yöneticisi, yazılım geliştiricisi, web tasarım uzmanı ve bilişim teknolojisi alanında pek çok pozisyonda çalışabilmektedir. Aynı zamanda, bölüm mezunları yönetim alanında da iyi bir eğitim almış olduğu için proje yöneticiliği ve koordinatörlük gibi pozisyolarda iş bulabilmektedir. Mobil sistemler, bulut sistemleri, e-ticaret sistemleri, karar destek sistemleri, sanal gerçeklik teknolojisi alanları ile bankacılık, muhasebe, sigortacılık gibi sektörler Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunlarının çalışabileceği alanlar arasında bulunmaktadır.
Puan Türü |
Genel Kontenjan |
Yerleşen |
En Düşük Puan |
En Yüksek Puan |
EA - Burslu |
7 |
8 |
371,16308 |
389,30515 |
EA - %50 Burslu |
65 |
65 |
205,39128 |
335,07692 |
Yeditepe Üniversitesi Ticaret Bilimleri Fakültesi Yönetim Bilişimleri Bölümü 2020/2021 eğitim/öğretim yılı öğrenim ücretleri için bu sayfayı inceleyebilirsiniz.
Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine farklı burs imkanları sunmaktadır. Yönetim Bilişim Sistemleri Burs İmkanları sayfasını inceleyerek burs olanakları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Buradan ilgili sayfaya ulaşabilir, bölümleri ve burs imkanlarını inceleyebilirsiniz.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü; bilgi üretme, üretilen bilgiyi paylaşma ve bilgiye erişimi sağlama süreçlerinde gerekli tüm sistemlerin planlanması ve yönetilmesini gerçekleştiren profesyoneller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Disiplinlerarası bir eğitimin verildiği bölümde öğrenciler bilişim, teknoloji ve yöneticilik alanlarında eğitim almaktadır.
Bu amaçlar doğrultusunda, çağımıza da adını veren bilginin üretilmesi için teknoloji alanındaki yeni gelişmeler yakından takip edilmekte ve öğrencilere bu yeni bilgiler ışığında eğitim verilmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencileri aldıkları eğitimin ardından bilişim sistemleri tasarlayıp geliştiren, teknoloji alanındaki gelişmeleri takip ederek çıkarımlarda bulunabilen, çalıştıkları işletmelere ve kurumlara yazılım ve donanım desteği sağlayabilen, üstün yöneticilik becerilerine sahip uzmanlara dönüşmektedir.
Yeditepe Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri’nde okuyan öğrencileri için çok sayıda imkan sağlamakta ve kaynak yaratmaktadır. Sektörün önde gelen kuruluşları Oracle, SAP, Cisco ve Microsoft iş birliğiyle hazırlanan dersler ve bu kurumların sertifika programları öğrencilere hem bilgi ve tecrübe ediniminde hem de mezuniyetlerinden sonra iş bulmada yardımcı olmaktadır. Mezunlar bilişim ve işletme alanında öğrenilen bilgilerle bankacılıktan sigortacılığa, muhasebeden e-ticarete kadar çok sayıda sektörde yöneticilik ve danışmanlık pozisyonlarında çalışabilmektedir.
Yeditepe Üniversitesi sektörün önde gelen kurumlarından alınan sertifikaların yanı sıra tecrübe kazanmak isteyen öğrencilere staj imkanı da tanımaktadır. Uzmanlaşma noktasında derste öğrenilen bilgiler kadar iş tecrübeleri de önemlidir. Farklı sektörlerde edinilen staj tecrübeleri mezun olan Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerinin çok daha hızlı ve kısa sürede iş bulabilmesini sağlamaktadır.
Almanya, Avusturya, İspanya ve Hollanda gibi ülkelerle gerçekleştirilen öğrenci değişim programları da üniversitenin sunduğu imkanlar arasında bulunmaktadır.
Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları bilişim alanında faaliyet gösteren çok sayıda sektörde çalışabilmektedir. Alınan eğitim ve kazanılan nitelikler neticesinde farklı pozisyon ve görevlerde çalışabilmeleri mümkündür. Mezunlar; yazılım, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık, e-ticaret, muhasebe gibi sektörlerde sistem uzmanı, web tasarımı uzmanı, sistem yöneticisi, yazılım geliştiricisi, veri tabanı yöneticisi, proje yöneticisi, uygulama geliştiricisi, güvenlik uzmanı, iş analisti, iş zekası uzmanı, koordinatör ve danışman pozisyonlarında görev alabilmektedir. Bu anlamda büyük şirket, firma, işletme ve kuruluşlar ile devlet kurumlarında Yönetim Bilişim Sistemi Bölümü mezunları iş bulabilmektedir.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunlarının nitelikleri arasında bilişim teknolojilerini yakından takip etme ve çıkarımlarda bulunarak strateji geliştirme, işletmelerin zaman ve kaynaklarını doğru kullanabilme, oluşacak problemleri öngörebilme ve problemlere çözüm oluşturabilme, çalışılan işletmedeki yöneticiler ve bilişimciler arasında iletişimi sağlama ve işletme yönetimi alanında vizyoner fikirlere sahip olma bulunmaktadır. Çalışılan işletmelerde bu nitelikler ve edinilen bilgiler doğrultusunda en doğru kararların alınması ve kar etme sürecinde doğru stratejilerin geliştirilmesinden Yönetim Bilişim Uzmanları sorumlu olmaktadır. Günümüzde bilişim ve teknolojinin hızla geliştiği görülmektedir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere bu alanda iş olanakları da aynı hızda artmaktadır. ABD Çalışma Bakanlığı’nın 2006-2016 yılları arasında bilişim sektöründe1.5 milyona yakın istihdamın gerçekleşeceği öngörüsü günümüzde de devam etmektedir. Bilişim alanında faaliyet gösteren farklı sektörlerdeki şirket ve kurumlar web tasarımcısı, proje yöneticisi, iş analisti, yazılım danışmanları ve uygulama geliştiricisi pozisyonlarında uzman arayışlarını her sene artırmaktadır. Yeditepe Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 2015-2016 eğitim/öğretim yılı mezunlarının %56’sı da mezuniyetlerinin ardından, farklı sektör ve pozisyonlarda çalışmaya başlamıştır.
MEZUN HİKAYELERİ – YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ
MEZUNLARIMIZA DAİR ANKET SONUÇLARI VE İSTATİSTİKLER
MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇALIŞTIĞI POZİSYONLAR
MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇALIŞTIĞI POZİSYONLAR
► Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunlarının çalıştıkları şirketler ve sektörler için tıklayınız
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nün amacı; çağdaş bilişim uygulamalarına hakim olan, elektronik ticaret, tedarik zinciri, karar destek uygulamaları, uzman sistemler gibi yenilikleri tanıyan, yetişkin ve çok yönlü yönetici adayları yetiştirmektir. Bölüm, öğrencilerine bilişim ve yöneticilik alanlarında disiplinlerarası bir eğitim olanağı sağlar. Enformasyon teknolojileri, bilgi teknolojileri ile sistemlerin analiz, tasarım ve uygulamalarında görev alacak ve bu konularda kariyer planı olan kişilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü olarak vizyonumuz, bilgisayar teknolojisinde yaşanan yeniliklerden doğan ihtiyaçlara cevap verebilecek yazılımları geliştirmek için yönetim ve bilgisayar bilimi konularında geniş ve üst düzeyde bilgisi ve pratiği olan, mevcut programları uygulandığı işletme ve sektörün ihtiyaçlarına uyarlayabilen, üst düzeyde uygulayıcılar yetiştiren bir bölüm olmaktır. Lisans programının temel amacı, gereksinimlerini analiz edip belirledikten sonra, işletmelerin stratejik hedefleri doğrultusunda en uygun bilişim sistemlerini tasarlayabilecek, gerekirse geliştirme yönünde önderlik edebilecek ve işletmeciler ile bilişimciler arasında iletişimi sağlayacak uzman kadro yetiştirmektir.
Yönetim Bilişim Sistemleri Ders Programı sayfasını inceleyerek dersler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Buradan ilgili sayfaya ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.
Yeditepe Üniversitesi’nin yurt dışında bulunan üniversitelerle birlikte yürüttüğü öğrenci değişim programları yeni kültürlerin öğrenilmesi ve farklı deneyimlerin yaşanmasını mümkün kılmaktadır. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencileri, lisans programlarının belirlenen süresini yurt dışında eğitim alarak devam ettirebilmektedir.
► Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nün güncel Erasmus anlaşmaları için tıklayınız
Bologna Süreci; Avrupa’da birbiriyle uyumlu yükseköğretim alanları oluşturmak, akademik alanda belli standartlar geliştirmek, bu standartları uygulamak ve eğitim sistemindeki ayrılıkları en aza indirmek amacıyla geliştirilmiş bir reform programıdır. Bologna Süreci’nin temel amaçları arasında eğitim kazanımı, şeffaflık, öğrenci ve akademik kadronun hareketililiği ve uluslararası alanda yükseköğretim kurumlarının birbirini tanıması bulunmaktadır. Öğrenci merkezli bir program olan Bologna Süreci, öğrencilerin çok daha aktif ve bilinçli bir şekilde eğitim hayatını devam ettirmesini sağlamaktadır.
Öğrenciler, çift ana dal programı ve yan dal programları ile başka bir bölüm ya da programda da öğrenim görebilmektedir. Çift ana dal programları ile Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nün belirlediği farklı bölümlerden de mezun olmanız ve ikinci bir diploma alabilmeniz mümkündür. Yan dal programları ise belirlenen şartlar doğrultusunda aldığınız ve başarılı olduğunuz derslerle “Yan dal sertifikası” almaya hak kazanabileceğiniz bir programdır.
İki program da öğrencilerin bilgi birikimlerini artırması ve kendilerini geliştirmeleri açısından önem taşımaktadır. Çift ana dal ve yan dal olanakları sayesinde farklı bir bakış açısı kazanan öğrenciler yaratıcılıklarını ve bilgi birikimlerini iş hayatlarına da taşımaktadır.
Çift ana dal programları ve yan dal programları hakkında daha detaylı bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz.
KARİYER FESTİVALİ 2017 (27/02/2017 – 02/03/2017)
Sektöründe öncü yüzlerce firmayı ve alanında başarılı konuşmacıları ağırladığımız Kariyer Festivali 2017'den görüntüler:
BUSINESS FEST 2016 (18/04/2016 – 20/04/2016)
KARİYER GÜNLERİ 2016 (29/02/2016 – 04/03/2016)
Güncel kariyer aktivitelerini Yeditepe Üniversitesi Kariyer Gelişim Ofisi'nin resmi Facebook, Instagram, LinkedIn ve Twitter hesaplarından takip edebilirsiniz.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü hakkında özellikle bölüme yeni başlayacak olan öğrencilerin çok sayıda sorusu bulunmaktadır. Sıkça Sorulan Sorular sayfası bölümle ilgili kafanıza takılan sorulara yanıt bulmanıza yardımcı olacaktır.