Tarihçe

2004 yılında kurulan Ticari Bilimler Fakültesi, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik Ticaret ve Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası Finans, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ulaştırma Sistemleri, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümlerini bünyesinde barındırmıştır.

2022 yılına dek 9 bölümüyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Ticari Bilimler Fakültesi, 04 Ağustos 2022 tarihli ve 31913 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 5919 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi olarak yeniden yapılanmıştır.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinde; Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü ve Yazılım Geliştirme Bölümü yer almıştır.

Elektronik Ticaret ve Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası Finans, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümleri ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yer almaktadır.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü 2001 yılında, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 2008 yılında, Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü ve Yazılım Geliştirme Bölümü 2019 yılında öğrenci alarak eğitime başladılar.

Dekanlarımız

2023 -  . . . .  Prof. Dr. Bekir Tevfik Akgün, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi
2022 - 2023 Prof. Dr. Ahmet Aydın (Vekâleten), Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi
2020 - 2022 Prof. Dr. Rıfat Kamaşak, Ticari Bilimler Fakültesi