Prof. Dr. Erdal Nebol
Bölüm Başkanı
enebol@yeditepe.edu.tr
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri, şirketler için üretim ve dağıtım maliyetinin büyük bir çoğunluğunu oluşturan ulaştırma giderlerinin en aza indirilmesini hedefleyen ve bu alanda yetişen bireylerle uluslararası arenada daha düzenli bir taşımacılık düzeni oluşturmayı planlayan bir alandır. Ulaştırmacılığın hem ulusal hem de uluslararası boyutlarda büyük bir önem kazanması, bu alanda öğrencilere pratikte ve teoride eğitimler verilmesini de zorunlu hale getirmiştir. Teknolojinin hızlı ilerlemesi ile doğru orantılı olarak taşıma sistemlerinin de yapısal değişimler geçirmesi, Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü açısından son derece önemlidir. Endüstri 4.0 teknolojilerinin ulaştırma alanında çok fazla kullanılmaya başlaması ve geleneksel taşımacılık yöntemlerinin yavaş yavaş terk edilmesiyle, bu bölümün önemi daha da artmıştır.
Bilgi teknolojilerinin sürekli olarak değişim göstermesi, bu alanda duyulan personel açığını da her geçen gün biraz daha fazla hale getirir. Bu bölümde eğitim alan öğrenciler, farklı iş alanlarında çalışabilecekleri gibi ilerleyen süreçte kendi şirketlerini kurabilir ve ulaşım sektörünün kilit isimlerinden biri haline gelebilirler. Lise eğitimlerini sayısal alandan tamamlayan öğrenciler, Uluslararası Ulaştırma Sistemleri taban puanları üzerinden puan alarak, bu bölümü tercih edebilirler. Bu alandan mezun olan öğrenciler, çok uluslu firmalarda ve orta düzey yöneticiliklerde çalışabilme olanağı elde edebilirler. Bölümden mezun olanlar, aynı zamanda kamu kurumlarında da sınavlardan yüksek puan alarak devlet personeli olabilme imkânı elde edebilirler.
Öğrencilerimize ders içerikleri yüzde yüz ingilizce olarak verilmektedir.
Puan Türü -Puan |
Genel Kontenjan |
Yerleşen |
En Düşük Puan |
En Yüksek Puan |
EA-Burslu |
2 |
2 |
364,49431 |
374,16475 |
EA- % 50 |
10 |
10 |
232,47204 |
310,53667 |
Yeditepe Üniversitesi Ticaret Bilimler Fakültesi Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü ücretleri için 2020/2021 eğitim-öğretim yılı bilgilerini buradan öğrenebilirsiniz.
Yeditepe Üniversitesi, her yıl öğrencilerine çeşitli burslar vererek eğitim yaşamlarının daha rahat ilerlemesine destek verir. Sunduğu burs olanakları sayesinde, Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü öğrencileri çok daha rahat eğitim hayatı geçirebilme imkânı bulur. Tüm burs imkânları hakkında bilgileri buradan edinebilirsiniz.
Yeditepe Üniversitesi’nde Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü okumak öğrencilerin tüm yaşamları boyunca farklı kariyer fırsatlarını yakalamalarında önemli bir adımdır. Eğitimleri süresince üniversitenin sunduğu tüm olanaklardan yararlanma imkânı bulunan öğrenciler, bilgiye en kolay şekilde ulaşma avantajını elde edebilirler. Öğrencilerin 4 yıllık eğitim süresince hem en iyi akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanması, hem de mesleki bilgilerini gerçek iş yaşamına uyarlayabilecek kabiliyeti kazanmaları oldukça iyi bir fırsattır. İş yaşamında kariyer hedefi olan öğrencilerin tercih ettiği Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü, bir ülkenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan ulaşım sektöründe yenilikçi bireyler kazandırmayı amaçlayan bir alandır. Daha sistemli bir ulaştırma sektörüne sahip olabilmek ve bunu uluslararası boyutlara taşıyabilmek amacı ile yeniliklerin sürekli olarak takip edildiği bölümde, her öğrenci kendi hedefleri doğrultusunda en iyi eğitimi almaya hak kazanır.
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü sıralama puanlarını kazanan öğrenciler, okula başladıkları ilk günden mezun oldukları güne kadar sürekli gelişim ve değişim içerisinde olurlar. Yabancı dile hâkim olmanın son derece önemli olduğu bu bölümde son donanımlı bilgisayarların bulunduğu laboratuarlarda teknolojiyi de aktif olarak takip etme imkânı bulabilirler. Bölümün öğrencileri mesleklerinin gerektirdiği kadar hukuksal bilgileri, uluslararası ulaştırma operasyonlarını da yine eğitim süresi boyunca öğrenme imkânı bulurlar. Öğrencilerin takım halinde çalışmayı öğrenmesi, plan ve program becerisi kazanması ve proje geliştirme becerisi kazanabilmesi için mutlaka proje dersleri almaları da sağlanır.
İlk yıl birçok bölümde okutulan ortak dersleri alan öğrenciler, daha sonra planlama süreçlerinde de kullanılan sayısal dersleri alır ve yabancı dil dersleriyle dil becerilerini geliştirirler. Eğitim sürecinin 3. yılında ise ulaştırma modları arasından herhangi bir alan seçerek bu bölümde uzmanlaşma adına staj programlarına katılırlar. Eğitimleri süresince en az iki yabancı dili rahatlıkla öğrenen öğrenciler mezun olduklarında birçok uluslararası kurumda çalışabilme olanağını elde edebilirler. Teknoloji ağırlıklı olarak uygulanan mezuniyet projeleri ile tüm öğrencilerin tam donanımlı olarak mezun olmaları sağlanır.
Ticaret sektörünün en önemli gereksinimlerinden biri olan ulaştırma, Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü’nün önem kazanmasında etkilidir. Bu alanda yetişmiş ve son derece profesyonel çalışanlara duyulan ihtiyaç doğrultusunda yetiştirilen öğrenciler, mesleki anlamda son derece şanslıdırlar. Uluslararası bağlantıları olan şirketlerde farklı pozisyonlarda iş bulabilecek olan gençler, aynı zamanda kamu sektöründe de uzman memur statüsünde çalışabilme imkânları elde edebilirler.
Uluslararası ticaret ve üretim işletmelerinde orta düzey yönetici konumunda rahatlıkla iş bulabilecek olan bu kişiler, kendilerine tanınan yan dal ve çift dal eğitim olanakları ile daha geniş bir iş yelpazesi oluşturabilir ve şirket bünyelerinde üst düzey yöneticiliklere kadar yükselme imkânı elde edebilirler.
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri mezunları, genel olarak taşımacılık ve lojistik firmalarının uluslararası departmanlarında uzman personel olarak hizmet verirler. Kariyer olanaklarının yüksek olduğu bu bölümde, öğrenciler yurt dışı ile sürekli bağlantılı olduklarından yabancı şirketlerde de çalışma olanağı bulabilirler. Kendilerini yetiştirerek mesleki anlamda her zaman daha iyi olmayı hedefleyen bireyler, üniversitenin sunduğu olanaklarla kariyer yaşamlarında daha iyi pozisyonlara gelebilme imkânı elde ederler. Bu bölümün mezunları, uluslararası ticari alanlarındaki yenilikleri takip etme, takım çalışmalarına uyum gösterme, gerektiğinde liderlik vasfını kullanma, problemler karşısında çözümsel yaklaşma gibi özellikleri edinme şansı bulurlar. İletişim becerileri yüksek bireyler yetiştiren bölümde, aynı zamanda yönetici ve işçi arasında köprü olabilecek çalışanlar yetiştirilmeye özen gösterilir.
Misyonumuz
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü’nün en birincil amacı; işletmelerin ulaştırma alanında uluslararası bağlantılarını en iyi şekilde kontrol edecek, ulaşımın düzgün şekilde yapılabilmesine imkân yaratacak, teknolojiyi ve ulaştırma alanındaki tüm yenilikleri anlık olarak takip edip bunları mesleğine uyarlayacak bireyler yetiştirmektir. Kendi alanında başarı odaklı personeller ve yöneticiler yetiştirmeyi hedefleyen bölüm, bilgiyi en iyi şekilde kullanabilecek öğrenciler yetiştirerek, ülke ekonomisinin daha iyi durumlara gelmesine de katkı sağlar. Ulaştırma alanında ihtiyaç duyulan donanımlı, yabancı dil bilen, uluslararası alanda ülkesini ve çalıştığı firmayı en iyi şekilde temsil edebilecek bireyler yetiştirilmesi, bölümün en önemli görevleri arasındadır.
Vizyonumuz
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü’nün en önemli vizyonu, bu alanda ortaya çıkan tüm yeniliklerin ve gelişmelerin yakından takip edilerek sektör ihtiyaçlarını tam anlamı ile karşılayacak bireyler yetiştirilmesidir. Ticaret sektörünün gelişiminde önemli olan ulaştırmanın daha kusursuz işlemesi ve uluslararası alanda tüm pürüzlerin ortadan kaldırarak hem ekonomiye hem de toplumsal kalkınmaya faydası dokunacak bireyler yetiştirilmesi amaçlanır.
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Ders Programı sayfasını inceleyerek dersler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Buradan ilgili sayfaya ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.
Yeditepe Üniversitesi yurtdışında ki birçok üniversite ile işbirliği halinde yürütmüş olduğu öğrenci değişim programları ile öğrencilerinin yurtdışında deneyim kazanmasına imkân tanırken aynı zamanda onların daha bilinçli birey olmalarında destek verir. Yurtdışı öğrenci değişim programlarına katılacak öğrenciler, eğitimlerinin bir kısmını ülkelerinde tamamlarken geri kalan kısmını yurtdışında anlaşmalı üniversitelerden birinde tamamlar. Böylece hem farklı bir kültürü tanıma imkânı bulurlarken aynı zamanda aileden uzakta tek başına yaşayabilme bilinci kazanırlar.
Bologna Süreci; Yeditepe Üniversitesi’nin Avrupa standartlarında eğitim sistemi oluşturabilmek amacı ile yurtdışındaki üniversiteler ile işbirliği halinde olduğu süreçtir. Eğitim sektörünün kalitesini arttırmayı amaçlayan bu süreçte, standartların yurtdışı ile aynı düzeyde olması için yapılan bir reform programıdır. Öğrenci merkezli olarak hazırlanan bu program sürecinde, öğrenciler kendi alanlarda daha aktif olurlar ve eğitim hayatlarını daha dinamik bir yapı içerisinde geçirirler.
Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü, öğrencilere çift anadal ve yandal olanakları da sunar. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Uluslararası Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi alanlarda çift anadal diploması alma imkânı verilir. Bu olanaklardan yararlanabilmesi için öğrencilerin başvuru dönemine kadar tüm derslerini başarı ile vermiş olması önemli bir şarttır. Bununla birlikte belirtilen not ortalamasının altına düşen öğrencilerin, çift anadal programından kayıtları silinir. Anadal ve yandal olanakları ile öğrenciler kariyer yaşamlarında çok daha fazla fırsat yakalama imkânı bulurlar.
Yeditepe Üniversitesi’ni kazanan adayların merak ettiği birçok soru bulunuyor. Bu soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.