• Türkçe
  • English

Asst. Prof. Engin KANDIRAN
Head of Software Development Department

engin.kandiran@yeditepe.edu.tr

The aim of this program is to educate versatile software development professionals who  are able to:

  • master modern IT applications
  • follow the innovations in computer science,
  • trained in management issues,
  • have a vision
  • integrate themselves with the national and international sector,
  • speak foreign language,
  • take part in software development projects,
  • have knowledge of data mining and data science fields, internet programming and
  • be well equipped about network programming issues.

In which positions and sectors can graduates of Software Development Department find jobs?

They can find jobs nearly all the sectors of the current world.

Some of the favourite sectors that look for Software Development graduates are: Banking Sector, Software Industry, Telecommunications, Engineering Firms etc.

Some of the positions that Software Development graduates can be employed are: Web Design and Development Specialist, System Specialist, System Administrator, Database Administrator, Security Specialist, Strategic Management, Data Science Specialist, Electronic Business Management, Enterprise Resource Systems management, Expert Systems and many more...

Internship Opportunities

Our students have the opportunity to come together with our stakeholders in the curriculum by having two compulsory summer internships (30 days each), in the 2nd and 3rd year in our curriculum, and have the opportunity to establish warm relations with the sector while they are still students.

Technological Infrastructure of The Department

The courses of our department will be given in the 5 existing computer laboratories and plus 1 laboratory containing 40 new computers.

For the managerial deparments to benefit from the rapid development of the technological equipment in the most effective way, the software products operated on these hardware should be adapted to these developments as soon as possible. For this purpose, in order to develop new software products, there is a need for software developers who have basic business knowledge and who can follow innovations in computer science and who have extensive and high level knowledge in this field.

In addition, when Turkey to the specific conditions in the market and commonly used commercial software are taken into account, it is clear that theres is  need for program developers which can be adapted to the expectations of the sector. Fillling this gap by staff members who are not sufficiently aware of the subject, know only computer and system technology,lack of experience in practical programming and sufficient interdisciplinary academic background, wastes time and resources.

The academic program of this department reflects the characteristics of traditional computer engineering programs, but it also supports with the basic module of business administration. Academic curriculum of  our department aims to educate students with intense practical knowledge, and who can adapt  adapt to industry or business needs based on the existing software used by the company and the sector, and can meet the world needs particularly the European Union and Turkey, can develop high quality programs, system design, development systems, communication channels and be able to solve problems encountered in terms of satisfaction final consumer.

You can find a part of the academic training that we offer to software developers, who are sought after in many sectors within the framework of the transformations that took place in Industry 4.0 and later. Code the Future: Our software development demo lesson Lecturer. Listen to our member Dr. Engin Kandiran.

Please click to watch.

Dr. Öğr. Üyesi Engin KANDIRAN
Yazılım Geliştirme Bölüm Başkanı

engin.kandiran@yeditepe.edu.tr

Bu programın amacı, aşağıdaki becerilere sahip çok yönlü yazılım geliştirme uzmanları yetiştirmektir:

- modern BT uygulamalarında uzmanlaşmış,
- bilgisayar bilimlerindeki yenilikleri takip eden,
- yönetim konularında eğitimli,
- vizyon sahibi,
- kendilerini ulusal ve uluslararası sektörle bütünleştiren,
- yabancı dil konuşabilen,
- yazılım geliştirme projelerinde yer alabilen,
- veri madenciliği ve veri bilimi alanlarında bilgi sahibi olan,
- internet programcılığı ve ağ programcılığı konularında donanımlı.

Yazılım Geliştirme Bölümü mezunları hangi pozisyonlarda ve sektörlerde iş bulabilir?

Güncel dünyanın neredeyse tüm sektörlerinde iş bulabilirler.

Yazılım Geliştirme mezunlarını arayan gözde sektörlerden bazıları şunlardır: Bankacılık Sektörü, Yazılım Endüstrisi, Telekomünikasyon, Mühendislik Firmaları vb.

Yazılım Geliştirme mezunlarının istihdam edilebileceği pozisyonlardan bazıları şunlardır: Web Tasarım ve Geliştirme Uzmanı, Sistem Uzmanı, Sistem Yöneticisi, Veritabanı Yöneticisi, Güvenlik Uzmanı, Stratejik Yönetim, Veri Bilimi Uzmanı, Elektronik İş Yönetimi, Kurumsal Kaynak Sistemleri yönetimi, Uzman Sistemler ve daha niceleri...

Staj Olanakları

Öğrencilerimiz müfredatımızda yer alan 2. ve 3. sınıfta olmak üzere iki zorunlu yaz stajı (30'ar gün) yaparak paydaşlarımızla bir araya gelme ve sektörle daha öğrenciyken sıcak ilişkiler kurma fırsatı yakalamaktadır.

Bölümün Teknolojik Altyapısı

Bölümümüz dersleri mevcut 5 bilgisayar laboratuvarı ve ilave olarak 40 yeni bilgisayar içeren 1 laboratuvarda verilecektir.

Teknolojik donanımların hızlı gelişiminden yönetim birimlerinin en etkin şekilde yararlanabilmesi için bu donanımlar üzerinde çalışan yazılım ürünlerinin de bir an önce bu gelişmelere adapte edilmesi gerekmektedir. Bu amaçla yeni yazılım ürünlerinin geliştirilebilmesi için temel işletme bilgisine sahip ve bilgisayar bilimlerindeki yenilikleri takip edebilen, bu alanda geniş ve üst düzey bilgiye sahip yazılımcılara ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca, Türkiye pazarının kendine özgü koşulları ve yaygın olarak kullanılan ticari yazılımlar dikkate alındığında, sektörün beklentilerine uyum sağlayabilecek program geliştiricilere ihtiyaç olduğu açıktır. Bu açığın, konuya yeterince hakim olmayan, sadece bilgisayar ve sistem teknolojisini bilen, uygulamalı programlama deneyimi ve yeterli disiplinler arası akademik birikimi olmayan personel tarafından doldurulması zaman ve kaynak israfına yol açmaktadır.

Bu bölümün akademik programı, geleneksel bilgisayar mühendisliği programlarının özelliklerini yansıtmakla birlikte, işletme temel modülü ile de desteklenmektedir. Bölümümüzün akademik müfredatı, yoğun pratik bilgiye sahip, firma ve sektörün kullandığı mevcut yazılımlardan yola çıkarak endüstri veya işletme ihtiyaçlarına uyum sağlayabilen, başta Avrupa Birliği ve Türkiye olmak üzere dünya ihtiyaçlarına cevap verebilen, yüksek kalitede program geliştirebilen, sistem tasarımı, geliştirme sistemleri, iletişim kanalları ve nihai tüketici memnuniyeti açısından karşılaşılan sorunları çözebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Endüstri 4.0 ve sonrasında gerçekleşen dönüşümler çerçevesinde birçok sektörde aranan yazılımcılara sunduğumuz akademik eğitimlerin bir bölümünü aşağıda bulabilirsiniz. Geleceği Kodlayın: Yazılım geliştirme demo dersimizi Öğr. Üyemiz Dr. Engin Kandıran'ı dinleyin.

İzlemek için lütfen tıklayınız.

Yazılım Geliştirme Bölümü Nedir?

Yazılım Geliştirme, her geçen gün biraz daha gelişen teknoloji karşısında işletmelerin yetersiz kalmaması için ihtiyaç duydukları personellerin donanımlı, pratik ve dinamik şekilde yetiştirilmesini amaçlayan bir alandır. Çok geniş çalışma alanı bulunan Yazılım Geliştirme Bölümü, öğrencilerine oldukça geniş yelpazede meslek olanakları sunar.  Standartları yüksek olan ve geleceğin meslekleri arasında ilk sıralarda gösterilen bölüm, 4 yıl süreli bir eğitim verir. Donanım ve yazılım konularında gereksinim duyulan teknik personellerin yetiştirilmesinde son derece önemli bir yere sahip olan bölüm sayesinde, öğrenciler farklı kariyer olanakları yakalamakla kalmaz; aynı zamanda işletmelerin daha iyi ve yüksek yerlere gelmesinde kilit isimler olabilirler. Farklı çalışma alanlarına sahip olan bölümün öğrencileri, tüm eğitim öğretim süresince çeşitli alanlarda yetkinlik kazanırlar.

Yazılım Geliştirme Bölümü taban puanları şartlarını karşılayan öğrenciler, kendilerine iyi bir kariyer planı yapabilirler.  Otomotivden enerji sistemlerine kadar birçok alanda iş bulma imkânı olan öğrenciler, dünyada ki gelişmeleri yakından takip ederek ülkenin ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt verebilecek kapasitede eğitim alırlar. Bilişim sektöründeki hızlı değişimler karşısında yetersiz kalan işletmeler, bu alanda yetişen profesyonel personeller sayesinde aradıkları yükselmeyi yakalamakla kalmaz; aynı zamanda dünya standartlarında bir yer edinme imkânı da bulurlar. Bu nedenle sektörde önemli bir yazılımcı açığının bulunması, son dönemde Yazılım Geliştirme Bölümü’ne olan ihtiyacı bir hayli arttırmıştır.

Yazılım Geliştirme Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü               Genel Kontenjan                     Yerleşen             En Düşük Puan       En Yüksek Puan

 

SAY-Burslu                             2                                          2                  410,95905               452,57757   

 

SAY-%50                               20                                        20                  248,54672              339,03716

Burslu

Yazılım Geliştirme Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yazılım Geliştirme Bölümü ücretleri için bu sayfadan yararlanabilirsiniz.

Misyon Vizyon

Misyonumuz

Yeditepe Üniversitesi’nin Yazılım Geliştirme Bölümü’nde ki en büyük görevi; bu alanda yenilikleri izleyen, vizyon sahibi, yabancı dile son derece hakim, kendi projelerini üretebilecek ve yönetebilecek, veri madenciliği konusunda yetkin bireyler yetiştirmektir. Çağdaş bilim konusunda son derece başarılı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bölüm, hem ulusal alanda hem de uluslararası sektörlerde son derece etkin çalışmalar ortaya koymaya çalışır. Öğrencilerin yazılım geliştirme projelerinde geniş ölçüde yer alabilmeleri için gerekli her türlü olanağı sunan üniversite, İnternet ve bilişim konusunda son derece yetkin bireyler yetiştirilmesine imkân tanır.

 

Vizyonumuz

Yazılım Geliştirme Bölümü; çok yönlü ve bilişim sektöründe her zaman dinamik bireyler yetiştirmeyi hedeflemekle kalmaz aynı zamanda bu bireylerin ülkenin kalkınmasında sorumluluk sahibi olmalarında da titizlikle çalışır. İlerleyen süreçte ülkede bulunan ciddi yazılımcı açığını kapatmayı hedefleyen Yeditepe Üniversitesi, başarılı ve donanımlı mezunları ile her zaman sektörlere gereken desteği en iyi şekilde sunmayı amaç edinir. Birçok yazılım projesinde görev alabilecek öğrenciler yetiştirmek, uluslararası alandaki bilişim ve teknolojilerini takip etmek, edindikleri bilgileri kendi ülkelerinde uygulamak ya da en baştan bilişim projeleri üretebilmek için yeterli standartlarda öğrenci eğitmek hedeflenir. Hemen her ülkenin en büyük problemlerinden biri, yazılım alanındaki personel açığıdır. Yeditepe Üniversitesi de bu durumun bilincinde bir üniversite olarak bu açığı en iyi şekilde kapatmayı hedefler.

Öğrenci Değişim Programları

Yazılım Geliştirme Bölümü’nde yurt dışında yaşanan gelişmeleri takip etmek ve yeni projeler geliştirebilmek son derece önemlidir. Bu nedenle de öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, alanlarında daha geniş fikirli kişiler olabilmeleri çok önem verilen konulardandır. Üniversite hem verdiği yabancı dil dersleri hem de öğrenci değişim programları ile öğrencilerin kendilerini geliştirmesine imkân tanır. Öğrenci değişim programları kapsamında, öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını yurt dışında alırken bir yandan da farklı kültürleri tanıma olanağı elde ederler.

Bologna Süreci

Bologna Süreci ile Yeditepe Üniversitesi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumları ortak çalışmalar yaparak eğitim düzeylerindeki farklılıkları ortadan kaldırmaya çalışır. Aynı zamanda öğrenciyi hedef alan bu programlar sayesinde, daha nitelikli eğitimlerin verilebilmesi için çalışmalar yapılır.

Çift Ana Dal ve Dal Olanakları

Yazılım Geliştirme Bölümü kapsamında öğrenciler, kendilerini farklı bölümlerde de geliştirme imkânı bulurlar. Yalnızca Yazılım Geliştirme ile sınırlı kalmak istemeyen ve kariyer planlarını destekleyecek farklı alanlara da yönelmek isteyen öğrenciler kendi alanlarına yakın olan diğer lisans bölümlerinde çift ana dal programlarına katılabilirler. Mezun olanlar, yazılım geliştirme diplomaları yanında çift ana dal diplomasına da sahip olurlar.

Doç. Dr. Aşkın Demirağ
Bölüm Başkanı

ademirag@yeditepe.edu.tr 

Yönetim Bilişim Sistemleri; bilgi yönetimi, teknoloji ve insanı bir araya getiren akademik alanlardan biridir. Teknoloji ve bilişimin gelişmesi yeni yönetim anlayışlarının da doğmasını sağlamaktadır. Bu anlamda, yöneticilerin en iyi kararları alabilmesi ve uygulayabilmesi için doğru bilgiye ihtiyacı vardır. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü sınıflandırılmamış bilgileri kategorize eden ve anlamlandıran, yönetim ve bilişim konusundaki yenilikleri takip eden, profesyonel ve yetkin mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencisi olmak için liselerin Eşit Ağırlık bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri alanında iyi bir eğitimin ardından Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı olarak geniş bir alanda çalışmak mümkündür. Mezunlar; ağ yöneticisi, yazılım geliştiricisi, web tasarım uzmanı ve bilişim teknolojisi alanında pek çok pozisyonda çalışabilmektedir. Aynı zamanda, bölüm mezunları yönetim alanında da iyi bir eğitim almış olduğu için proje yöneticiliği ve koordinatörlük gibi pozisyolarda iş bulabilmektedir. Mobil sistemler, bulut sistemleri, e-ticaret sistemleri, karar destek sistemleri, sanal gerçeklik teknolojisi alanları ile bankacılık, muhasebe, sigortacılık gibi sektörler Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunlarının çalışabileceği alanlar arasında bulunmaktadır.

Misyonumuz ve Vizyonumuz

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nün amacı, çağdaş bilişim uygulamalarına hakim olan, elektronik ticaret, tedarik zinciri, karar destek uygulamaları, uzman sistemler gibi yenilikleri tanıyan, yetişkin ve çok yönlü yönetici adayları yetiştirmektir. Bölüm, öğrencilerine bilişim ve yöneticilik alanlarında disiplinlerarası bir eğitim olanağı sağlar. Enformasyon teknolojileri, bilgi teknolojileri ile sistemlerin analiz, tasarım ve uygulamalarında görev alacak ve bu konularda kariyer planı olan kişilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü olarak vizyonumuz, bilgisayar teknolojisinde yaşanan yeniliklerden doğan ihtiyaçlara cevap verebilecek yazılımları geliştirmek için yönetim ve bilgisayar bilimi konularında geniş ve üst düzeyde bilgisi ve pratiği olan, mevcut programları uygulandığı işletme ve sektörün ihtiyaçlarına uyarlayabilen, üst düzeyde uygulayıcılar yetiştiren bir bölüm olmaktır. Lisans programının temel amacı, gereksinimlerini analiz edip belirledikten sonra, işletmelerin stratejik hedefleri doğrultusunda en uygun bilişim sistemlerini tasarlayabilecek, gerekirse geliştirme yönünde önderlik edebilecek ve işletmeciler ile bilişimciler arasında iletişimi sağlayacak uzman kadro yetiştirmektir.

Uluslararası Öğrenci Değişim Programları

► Uluslararası Öğrenci Değişim Programları için tıklayınız

Çift Ana Dal / Yan Dal Olanakları

► Çift Ana Dal / Yan Dal olanakları için tıklayınız

Dr. Öğr. Üyesi Çağla Özen
Bölüm Başkanı

cagla.ozen@yeditepe.edu.tr 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü,  bilgi odaklı yaklaşımı ve disiplinlerarası eğitim altyapısıyla günümüz karmaşık iş ortamlarında başarıyla faaliyet gösterebilecek, alanlarında etkin ve yetkin çok yönlü bilişim profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlar. Bölümde sektörün ileri gelen kuruluşları CiscoMicrosoftOracle ve SAP ile temas edilerek ve bu kuruluşların sertifikalandırma için öngördüğü müfredat değişiklikleri uygulanarak sertifika olanakları sunulabilmekte, sektörle yakın işbirliği yapılmaktadır.

Bu tarz bir eğitimle mezunlarımız bilgisayar programcısı ve yazılım geliştiricisi, sistem tasarımcısı ve yöneticisi, ağ yöneticisi, veri tabanı sistemleri uzmanı, web tasarım uzmanı, bilişim güvenliği uzmanı gibi bilişim teknolojisi ile ilgili pozisyonlarda görev alabilmelerinin yanında, işletme yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon bilgileriyle donatılmış olmaları nedeniyle e-ticaret sistemleri, kurumsal sistemler, tedarik zinciri yönetim sistemleri, hareket işleme sistemleri, karar destek sistemleri, bilgi yönetim sistemleri, uzman sistemler, veri madenciliği, sanal gerçeklik teknolojileri, bulut sistemleri ve mobil iletişim sistemleri gibi sistemlerin tasarlanması, kurulumu ve yönetimi için telekomünikasyon, e-ticaret, e-iş, bankacılık, sigortacılık, muhasebe ve benzeri pek çok sektörde ve alanda yöneticilik, koordinatörlük, proje yöneticiliği veya danışmanlık gibi görevlerde çalışabilirler. 

► Uluslararası Öğrenci Değişim Programları için tıklayınız

► Çift Anadal / Yandal olanakları için tıklayınız

Asst. Prof. Dr. Çağla Özen
Department Head

cagla.ozen@yeditepe.edu.tr 

The Department of Information Systems and Technologies, with its focus on informatics and computer science, and its interdisciplinary academic program, aims to train knowledgeable and versatile IT professionals who can successfully work in today's complex business environments. The Department collaborates and maintains close contact with the leading firms in the sector, such as Cisco, Microsoft, Oracle and SAP, and applies the necessary updates to its educational program for fulfilling their certification requirements. As such, the Department offers its students (together with a Bachelor's Degree diploma, and options for Double Major degrees or an additional Minor) valuable certificates from these global IT and computing firms.

Upon completing their education, the graduates of our Department can work in job positions related to the fields of computing and information technologies (e.g., computer programmer and software developer, system designer and administrator, network administrator, database systems specialist, web developer, IT security specialist, etc.). Additionally, thanks to our Department's interdisciplinary academic program which includes courses on business administration, accounting, corporate management and organization, they can also work in a multitude of job positions (e.g., Manager, Project Manager, Coordinator, Specialist, Consultant, etc.) in diverse sectors ranging from telecommunications, e-commerce and e-business to banking, insurance and accounting. Most of these job positions require the capability of fulfilling tasks such as the design, application and administration of platforms for electronic commerce, enterprise systems, transaction processing systems, customer relationship management systems, supply chain management systems, decision support systems, knowledge management systems, expert systems, data mining, virtual reality technologies, cloud systems and mobile communication systems. 

► Click here for International Student Exchange Programs

► Click here for Double Major / Minor opportunities

Asst. Prof. Dr. Mustafa Asım Kazancıgil
Department Head

mustafa.kazancigil@yeditepe.edu.tr 

As a result of the rapid development and widespread availability of information technologies, internet use is continuously increasing. Distributed computing and data storage techniques, network, data and application security are gaining importance. The main objective of the Information Security Technology Program is to teach students how to provide the security of data, databases and information systems. Students who will follow this program will learn software development, data mining, internet and network expertise, cybersecurity, cryptology, penetration tests and artificial intelligence applications. As such, they will be able to improve security levels against information security threats, find security vulnerabilities, and take the necessary hardware and software measures to provide the security of information in physical systems. Students attending the 4-year program must successfully complete the courses with at least 130 credits and 240 ECTS, 25% of the courses are electives. The program must be completed with a minimum grade point average (CGPA) of 2.00 over 4.00. Evaluations are based on activities such as mid-term, final and make-up exams, projects and internships. Eligibility for taking the final exam and make-up exam requires a course attendance rate of at least 80%. Minor and Double Major programs will soon be initiated with the other Departments of Yeditepe University. The Erasmus/Exchange agreements of the Departments of Information Security Technology, Information Systems and Technologies and Management Information Systems will be consolidated.

Career Opportunities

Our alumni can work in job positions such as "information security specialist", "system security specialist", "cybersecurity specialist", "network expert/manager", "system support specialist", or "software developer", among numerous others. Turkey, which ranks 5th among the cyber-attack targets on a global scale, needs a large number of computer programmers and IT experts with a specialization in cybersecurity. Considering that the cyber-attack threats will increase substantially in the coming years, the market's demand for experts in this field is also expected to increase. The Presidency of the Republic of Turkey published a 21-item Information and Communication Security circular in the Official Gazette dated July 6, 2019 and numbered 30823.

Entry Requirements

A Secondary Education Diploma is needed in order to apply to the Information Security Technology Undergraduate Program. The candidate should also be successful in the centrally administered exam held by ÖSYM. Also, there are intra-institutional transfer, inter-institutional transfer, and vertical transfer opportunities on the condition of succeeding in the DGS exam or fulfilling other requirements. The duration of the formal education undergraduate program is 4 years. The language of instruction is English. Students who are admitted to the Department of Information Security Technology must take an English Proficiency Exam, which will determine whether they can directly start the program or should first attend the English Preparatory School to gain proficiency.

Graduation Requirements

In order to graduate from the program, the student has to complete 130 credits and 240 ECTS during 8 semesters by passing the compulsory, departmental elective and free elective courses; as well as completing an Internship period of 40 work-days, and a Graduation Project in the final semester, with a cumulative grade point average (CGPA) of at least 2.00 over 4.00.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü Hakkında

Doç. Dr. Aşkın Demirağ
Bölüm Başkanı

ademirag@yeditepe.edu.tr 

Bilişim teknolojilerinin hızlı gelişimi ve yaygınlaşması sayesinde artan internet kullanımı; bu olanaklardan yararlanan dağıtılmış hesaplama ve veri saklama teknikleri, bunun da gereksinim gösterdiği ağ, veri ve uygulama güvenliği artan bir önem kazanmıştır. Güvenliğin kamu, özel sektör ve kişisel ölçekte hayatın olağan ve vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte siber uzay olarak adlandırılan yeni bir küresel boyut oluşturmuştur. Yaşanan bu teknolojik devrim, toplumların dönüşüm geçirmesine ve bilgisayar ağları çevresinde şekillenen yeni ilişkilerin oluşturduğu “ağ toplumu”nun ortaya çıkmasını sağlamıştır. İnternetin sosyal ve ekonomik yaşantının ayrılmaz bir parçası haline gelmesi, sanallaştırma ve bulut bilişim gibi yenilikler iş dünyasının da bilgi ve iletişim alanında bu büyük değişime kayıtsız kalamamasına, kurum ve hizmetlerini siber evrene taşımalarına yol açmıştır.

İnternet kullanıcı sayısın arttıkça genel tanımlama ile “Bilgi Güvenliği” olarak adlandırılan problemler ortaya çıkması ülkelerin kendi bilgi sistemlerini ve kritik altyapılarını bilgi teknolojileri altyapısıyla oluşturmalarına neden olmuştur. Ülkeler siber alana bağımlı olan sistemlerini bilgi güvenliği tehditlerine karşı korumak için standartlar, politikalar ve stratejiler geliştirilmiş ve uygulanmıştır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü, siber teknoloji bağlamında siber güvenlik yönetimi alanına özgün ihtiyaçların karşılanması için bilgi güvenliği tehditlerine karşı etkin bir biçimde açıklık tarama ve testlerini uygulayabilecek, bilgi güvenliği açısından seviye-iyileştirme analizleri yapabilecek, ağ, bilgi ve uygulama  güvenliği konusunda deneyimli, güvenlik konusundaki tehditleri algılayarak bertaraf edecek bir farkındalık programı düzenleyebilecek mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu amaçla olası bilgi güvenliği tehditlerine karşı güvenlik seviyesinin iyileştirilmesi ve sistemlerin güvenlik açıklarının belirlenmesi paralelinde donanım ve yazılım boyutunda bir sistematik dahilinde önlemlerin alınması, fiziksel ve bilgi güvenliğinin sağlanması; tüm bu unsurların siber güvenlik yönetimi üst bağlamında gösterilmesi bölümün başlıca amaçlarındandır.

C, C++, C#, Java, Python gibi programlama dilleri, yapay zeka, web tasarımı, bilgisayar ağları, Oracle uyumlu veri tabanı dersleri, bilişim sistemleri güvenliği, kriptoloji, sızma testleri, ağ güvenliği veritabanı güvenliği, sanallaştırma ve bulut sistemleri ve bilişim suçları ve mevzuatı üzerine dersler programımızda mevcuttur.

Bölümümüz; Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri; Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi  ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri ile ortak dersler, laboratuvar olanakları ve akademisyen işbirlikleri içerisindedir.

Kariyer Olanakları

Mezunlarımız bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin olduğu her alanda “bilgi güvenlik uzmanı”,”sistem güvenliği uzmanı”, “siber güvenlik uzmanı”, “ağ uzmanı ve yöneticisi”, “sistem destek uzmanı” ve “yazılımcı”pozisyonlarında çalışabileceklerdir.

Siber saldırı hedefleri arasında küresel boyutta 5. sırada olan ülkemizin, şu anda siber güvenlik konusuna hakim ve teorik bilgilere sahip en az 20000 uzmana ihtiyaç vardır. Sözkonusu saldırı tehditlerinin önümüzdeki yıllarda da büyük ölçüde artacağı düşünüldüğünde, piyasanın mezunlara olan talebinin artacağı tahmin edilmektedir.

► Akademik Programı görmek için tıklayınız

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü Nedir?

İnternet kullanımı teknolojinin gelişimi ile oldukça artmaktadır. Bu artış sürecinde ise veri güvenliği de önemli hale gelmektedir. Güvenliğin sadece bireysel değil kamu ve özel şirketlerin de vazgeçilmez başlıklarından biri haline gelmesi ile bilgi güvenliğini sağlamak amacıyla programlar geliştirilmektedir. Sadece sosyal değil ekonomik olarak da büyüyen internet ortamında bilgi güvenliğini korumak için ise çok yönlü profesyonellere ihtiyaç duyulmaktadır.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü olarak siber güvenlik yönetiminde ihtiyaçların karşılanacağı bireyler yetiştirmekteyiz. Bilgi güvenliği tehditlerine karşı etkin bir biçimde açıklık tarama ve testlerini uygulayabilecek öğrenciler, aldıkları eğitimler ile seviye-iyileştirme analizleri yapabilecek, bilgi güvenliği konusunda deneyimli ve tehditler karşısında farkındalığı yüksek bireyler olacaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda verilen eğitimin süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizcedir. Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümünde okumak ve bu alanda iş sahibi olmak isteyen aday öğrencilerin liselerin “sayısal” bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Okulu başarı ile tamamlayan öğrenciler ise bilgi işlem merkezleri ve yazılım şirketleri başta olmak üzere sektörün birçok kuruluşunda iş bulabilmektedir. Zorunlu staj programı ise bazı öğrencilerin staj yaparken bile iş teklifi almasına ve aynı firmada çalışma hayatına devam etmesine olanak sağlamaktadır.

Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü ayrıca Türkiye’de açılan bu alandaki ilk ve tek lisans bölümü olma özelliği özelliğini de taşımaktadır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü

Genel

Kontenjan

Yerleşen

En Düşük

Puan

En Yüksek

Puan

SAY-Burslu

 

SAY-%50 Burslu

3

 

20

 

 

 

 

 

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Ticaret Bilimleri Fakültesi Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü 2020/2021 eğitim/öğretim yılı öğrenim ücretleri için bu sayfayı inceleyebilirsiniz.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi olarak aday öğrencilere burs imkânı sunmaktayız. Mezun olunan bölüm ve öğrenci özelliklerinin yanı sıra Bilgi Güvenliği bölümü sıralaması ile okula yerleşenlere farklı burs avantajları bulunmaktadır. Burs başvuru şartları ve detaylarını bu linkten inceleyebilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi'nde Bilgi Güvenliği Teknolojisi Okumak

Bölüm olarak bilgi güvenliği tehditlerine karşı güvenlik seviyelerinin iyileştirilmesi ve güvenlik açıklarının belirlenmesi konusunda eğitim vermekteyiz. Alanında uzman kadromuz ile verilen bu eğitimde bilgi ve uygulama güvenliği konusunda profesyonel mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi, yazılımdan bağımsız olarak tek başına düşünülecek bir alan değildir. Bu yüzden de yazılım dersleri, temel alanlardan bir tanesi olarak yer almaktadır.

C, C++, C#, Java, Python gibi programlama dilleri, web tasarımı, bilgisayar ağları, Oracle uyumlu veri tabanı dersleri, bilişim sistemleri güvenliği, benzetişim, kriptoloji, sızma testleri, ağ güvenliği veri tabanı güvenliği, sanallaştırma ve bulut sistemleri ve bilişim suçları ve mevzuatı üzerine dersler verilirken öğrencilerin seçmeli dersler arasından da ilgi alanına göre tercih yapma hakkı bulunmaktadır. Öğrenciler yönetim bilişim sistemleri dersi alabileceği gibi isterlerse görsel programlama derslerinden birini de tercih edebilmektedir. Ayrıca mobil programlama, yapay zekâ ve oyun tasarımı diğer seçmeli dersler arasında yer almaktadır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü okuyacak öğrencileri öncelikle hazırlık sınıfı beklemektedir. Hazırlık sınıfı, öğrencileri 4 yıllık süreçte eğitim dili olan İngilizceye de hazırlamaktadır. Ulusal ve uluslararası alanda ortak bir meslek olan Bilgi Güvenliği Teknolojisinde öğrencilerin İngilizce eğitim alması onların her alanda araştırma yapabilme ve bu araştırmalar kapsamında çözüm üretebilmesini sağlamaktadır.

Yeditepe Üniversitesi olarak öğrencilerin sadece derslerde değil sosyal anlamda da etkin bireyler olmasını önemsemekteyiz. 52 öğrenci kulübü ile öğrenciler sosyalleşerek çevre edinirken aynı zamanda ortak paylaşımlar ile iş birlikçi yönlerini de güçlendirmektedir. Yeditepe Üniversitesi Bilişim Kulübü ise özellikle bu bölümde okuyan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kulüplerden biridir.

Üniversitemizde aynı zamanda tüm öğrencilerin kullanımına açık 20’si bilgisayarlı kırkın üzerine laboratuvar bulunmaktadır. Öğrendiklerini bu birimlerde geliştirebilen öğrenciler Bilgi Merkezi koleksiyonunda bulunan binlerce kitap, elektronik dergi, veri tabanı üyelikleri ile de istedikleri kaynaklara kolayca ulaşabilmektedir.

Bölümümüz ayrıca Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri; Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri ile ortak dersler, laboratuvar olanakları ve akademisyen iş birlikleri içerisindedir.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Ülkemiz siber saldırı hedefleri arasında 5. sıradadır. Bu da küresel boyutta siber güvenlik konusuna hâkim ve teorik bilgileri hayata geçirebilecek 2 binden fazla uzman ihtiyacı doğurmaktadır. Siber saldırıların önümüzdeki yıllarda artacağı düşünülürse ihtiyaç olan sayı daha da artacaktır.

Açığın gittikçe arttığı Bilgi Güvenliği Teknolojisi alanında bu bölümden mezun olan öğrenciler birçok sektörde iş sahibi olabilmektedir. Piyasada donanımlı mezunların olması ile şirketlerin; bilgi güvenlik uzmanı, sistem güvenliği uzmanı, siber güvenlik uzmanı, ağ uzmanı ve yöneticisi, sistem destek uzmanı ve yazılımcı pozisyonları açılmaktadır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümünden mezun olanlar bu statülerde bilgi işlem merkezlerinde ve yazılım firmaları başta olmak üzere elektronik bilginin var olduğu her özel/kamu kurum ve kuruluşlarda iş bulabilme imkânına sahiptir.

Devlet üniversiteleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, finansal kurum ve kuruluşlar, özel okullar, sosyal güvenlik kurumları, belediyeler, bankalar, teknik servisler, e-posta hizmeti veren kurumlar, sağlık hizmeti veren kuruluşlar, yazılım donanım ve tasarımı yapan şirketler, çeşitli mağazaların bilgi-işlem birimleri Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü mezunlarının çalışabileceği diğer sektörlerdir.

Çalıştıkları firmalarda mezunların başlıca görevleri arasında bilgi sistemlerinin güvenlik açıklarını belirlemek ve bilgilerin güvenli şekilde muhafaza edilmesini sağlamak bulunmaktadır. Bilgi sistemlerini de şirket politikasına göre kuran mezunlar, bilgi güvenliği standartlarını bilir ve buna göre uygulama, denetleme ve belgelendirme yapar.

Mezunlarımız bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin olduğu her alanda “bilgi güvenlik uzmanı”,”sistem güvenliği uzmanı”, “siber güvenlik uzmanı”, “ağ uzmanı ve yöneticisi”, “sistem destek uzmanı” ve “yazılımcı”pozisyonlarında çalışabileceklerdir.

Siber saldırı hedefleri arasında küresel boyutta 5. sırada olan ülkemizin, şu anda siber güvenlik konusuna hakim ve teorik bilgilere sahip en az 20000 uzmana ihtiyaç vardır. Sözkonusu saldırı tehditlerinin önümüzdeki yıllarda da büyük ölçüde artacağı düşünüldüğünde, piyasanın mezunlara olan talebinin artacağı tahmin edilmektedir.

Misyonumuz ve Vizyonumuz

Misyonumuz

Ticari Bilimler Fakültesi olarak misyonumuz, çevresel değişikliklere uyum sağlamanın ötesinde önderlik yapacak, öngörü sahibi, yenilikçi, yaratıcı, yetkin bireyler yetiştirmektir. Fakültemizin ana hedefi, bilgi teknolojileri, değişim ve küreselleşmenin hâkim olduğu çağımızın gereklerine uygun, sürekli değişim ve gelişmeye açık, analitik ve nesnel düşünme yetileri gelişmiş, çağın ilerisine geçebilecek insan kaynaklarını sağlamaktır.

Vizyonumuz

Ticari Bilimler Fakültesi olarak sahip olduğumuz vizyon, bilginin ve teknolojinin tüm olanaklarını kullanan, disiplinler arası altyapısı ile güncel ve teorik bilgileri öğrencilerine sunan ve bu bilgilere uygulama alanı yaratan, araştırma faaliyetlerinde öncü, yurt içinde ve yurt dışında tanınan ve tercih edilen, dünyadaki yenilikleri takip eden ve sürekli gelişmeye odaklanan bir fakülte olmaktır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Dersleri

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Ders Programı sayfasını inceleyerek dersler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Buradan ilgili sayfaya ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.

Öğrenci Değişim Programları

Bologna Süreci

Çift Anadal ve Yandal Olanakları

Sıkça Sorulan Sorular

Çağımızın gereksinimlerinden biri olan bilgi güvenliği alanında uzman olmak ve sektöre katkı sağlamak isteyen öğrenciler Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümünde yer almak istemektedir. Özellikle aday öğrencilerin bölüm hakkında merak ettiği birçok soru bulunmaktadır. Burs ve eğitim programlarının yanı sıra Yeditepe Üniversitesi’nde okumanın avantajlarını ve mezun olduktan sonra iş imkânlarının neler olduğunu öğrenebileceğiniz çeşitli sorular “Sıkça Sorulan Sorular” kısmında yer almaktadır. Burada yer alan tüm soru-cevaplar ile Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Assoc. Prof. Dr. Aşkın Demirağ
Department Head

ademirag@yeditepe.edu.tr

Department of Management Information Systems

Management Information Systems is a department that brings information management, technology and people together. Developments in technology and informatics pave the way for new understandings in management to emerge. In this regard, managers need accurate information in order to make and apply the best decisions. The Department of Management Information Systems aims to educate people who are able to categorize and interpret information, who follow the breakthroughs in management and informatics and who are professional and highly qualified.

In order to enroll into the Department of Management Information Systems, the student should be a graduate of the equally-weighted (EA) educational program of high-schools. After a comprehensive education in the field of Management Information Systems, it is possible to work as a Management Information Systems Specialist in a wide array of industries. Graduates can find jobs in a variety of departments and positions, such as becoming a network administrator, software developer, web design expert, or in different areas of information technology. Also, thanks to their education, our departments are able to find administrative positions such as project management and project coordinatorship. Some of the fields in which a graduate of Management Information Systems can find a job include mobile systems, cloud systems, e-trading systems, decision support systems, virtual reality technology areas, banking, accounting and insurance. 

Base Score Values and Ranking for the Management Information Systems Department

Score Type

General Quota

Registered

Lowest Score

Highest Score

EA – With Full Scholarship

7

8

371,16308

389,30515

EA – With 50% Scholarship

65

65

205,39128

335,07692

Management Information Systems Department Fees

You may review the table below for the 2018–2019 academic year tuition fees of the Management Information Systems Department at Yeditepe University:

Discount Rate

Tuition

No Scholarship

₺ 45,000

25% Scholarship

₺ 33,750

50% Scholarship

₺ 22,500

Management Information Systems Department Scholarship Opportunities

Yeditepe University provides its students with various opportunities for scholarships. You may find detailed information on the Management Information Systems Scholarship Opportunities web page. Click here to visit the scholarships page to review different departments and scholarship opportunities.

Studying Management Information Systems at Yeditepe University

The Department of Management Information Systems aims to educate professionals who are able to realize the planning and management of all systems for the processes of producing, sharing and accessing information. Within the department, where an interdisciplinary education is provided, students are educated in the fields of informatics, technology and management.

In accordance with these goals, new developments in technology in order to create new information, which also names the era that we live in, are constantly monitored and students are educated in light of them. The students of the Management Information Systems Department are turned into specialists who can design and develop information systems, interpret the technological developments by following them closely, provide hardware and software support to their companies, as well as being equipped with excellent management capabilities.

Yeditepe University provides a handful of opportunities and sources for the students of the Management Information Systems Department. Courses designed in collaboration with leading companies such as Oracle, SAP, Cisco and Microsoft, as well as the certification programs of these companies help students both during their education in terms of knowledge and experience, and during their job search after their graduation. With their knowledge in information technologies and business administration, graduates can work in a wide variety of industries including banking, insurance, accounting and e-trading in administrative and consulting positions.  

Apart from certificates obtained from leading companies, Yeditepe University also provides its students who wish to develop their experiences further with internships. In specialization, experience is as important as theoretical knowledge. With their diverse internship experiences, graduates of the Management Information Systems Department are able to find a job much more easily and quickly.

Student exchange programs with foreign universities in countries such as Germany, Austria, Spain and the Netherlands are also among the opportunities that Yeditepe University provides for its students.

What does a Management Information Systems graduate do? Where does s/he work?

Management Information Systems Department graduates are able to find jobs in many fields within the information industry. Thanks to the education and the various qualities received, they are able to apply for and work in various positions. Graduates can work in industries such as software, telecommunications, banking, insurance, e-trading and accounting; and in job positions such as system expert, web design expert, system administrator, software developer, database administrator, project manager, application developer, security expert, business analyst, business intelligence expert, coordinator and consultant. In this regard, graduates of the Management Information Systems Department are employed by large corporations, institutions and public offices.

The qualities of Management Information Systems Department graduates include capabilities such as following the information technologies closely, creating strategies by interpreting them, accurately managing and using the time and sources of companies, predicting the potential problems and providing solutions, enabling the communication between the managers and IT staff of the company and having visionary ideas in the field of business administration. In accordance with these qualities and knowledge, Management Information System Experts are responsible for developing the correct strategies in the process of making a profit, as well as making the right decisions.

Today, we can observe that information technologies are developing rapidly. Specifically in the United States, the job openings are constantly increasing for this field. The projection of the U.S. Labor Department for information technologies employment was 1.5 million people in the period between 2006-2016. Various corporations in the information technologies industry constantly increase their search for web designers, project managers, business analysts, software consultants and application developers.

56% of Yeditepe University Management Information Systems Department's 2015-2016 graduates have started working in various positions and industries immediately after they finished their studies.

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Asım Kazancıgil
Bölüm Başkanı

mustafa.kazancigil@yeditepe.edu.tr

Bilişim teknolojilerinin hızlı gelişimi ve yaygınlaşması sayesinde artan internet kullanımı ile birlikte, bu olanaklardan yararlanan dağıtılmış hesaplama ve veri saklama teknikleri, ve bunların gereksinim duydukları ağ, veri ve uygulama güvenliği metodları önem kazanmışlardır. Güvenliğin kamu, özel sektör ve kişisel ölçekte hayatın olağan ve vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte, siber uzay olarak adlandırılan yeni bir küresel boyut oluşmuştur. Yaşanan bu teknolojik devrim, toplumların dönüşüm geçirmesini ve bilgisayar ağları çevresinde şekillenen yeni ilişkilerin oluşturduğu “ağ toplumu”'nun ortaya çıkmasını sağlamıştır. İnternetin sosyal ve ekonomik yaşantının ayrılmaz bir parçası haline gelmesi, sanallaştırma ve bulut bilişim gibi yenilikler, iş dünyasının da bilgi ve iletişim alanında bu büyük değişime kayıtsız kalamamasına, kurum ve hizmetlerini siber evrene taşımalarına yol açmıştır.

İnternet kullanıcı sayısı arttıkça genel tanımlama ile “Bilgi Güvenliği” olarak adlandırılan problemlerin ortaya çıkması, ülkelerin kendi bilgi sistemlerini ve kritik altyapılarını bilgi teknolojileri altyapısıyla oluşturmalarına neden olmuştur. Ülkeler, siber alana bağımlı olan sistemlerini bilgi güvenliği tehditlerine karşı korumak için standartlar, politikalar ve stratejiler geliştirmekte ve uygulamaktadırlar.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü, siber teknoloji bağlamında, siber güvenlik yönetimi alanına özgün ihtiyaçların karşılanması için bilgi güvenliği tehditlerine karşı etkin bir biçimde açıklık tarama ve testlerini uygulayabilecek, bilgi güvenliği açısından seviye-iyileştirme analizleri yapabilecek, ağ, bilgi ve uygulama güvenliği konusunda deneyimli, ve güvenlik konusundaki tehditleri algılayarak bertaraf edecek bir farkındalık programı düzenleyebilecek mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Olası bilgi güvenliği tehditlerine karşı güvenlik seviyesinin iyileştirilmesi ve sistemlerin güvenlik açıklarının belirlenmesi paralelinde, donanım ve yazılım boyutunda bir sistematik dahilinde önlemlerin alınması, bilgi güvenliğinin sağlanması, ve tüm bu unsurların siber güvenlik yönetimi üst bağlamında gösterilmesi bölümün başlıca amaçlarındandır.

C, C++, C#, Java, Python gibi programlama dilleri, yapay zeka, web tasarımı, bilgisayar ağları, Oracle uyumlu veri tabanı dersleri, bilişim sistemleri güvenliği, kriptoloji, sızma testleri, ağ güvenliği, veritabanı güvenliği, sanallaştırma ve bulut sistemleri, ve bilişim suçları ve mevzuatı üzerine dersler programımızda mevcuttur.

Bölümümüz; Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri, Elektronik Ticaret ve Yönetimi, ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri ile ortak dersler, laboratuvar olanakları ve akademisyen işbirlikleri içerisindedir. Bölümün Çift Anadal ve Yandal protokolleri, ilk aşamada Ticari Bilimler Fakültesi'nin diğer bölümleri ile, ardından da Yeditepe Üniversitesi'ndeki diğer fakültelerin bölümleri ile karşılıklı olarak hayata geçirileceklerdir.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü, Ticari Bilimler Fakültesi bünyesindeki diğer bilişim bölümleri olan Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nün mevcut Erasmus anlaşmalarına dahil edilecek olup, tüm yeni anlaşmalar her üç bölümü de kapsayacak şekilde hazırlanacaklardır.

Kariyer Olanakları

Mezunlarımız, bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin olduğu her alanda “bilgi güvenlik uzmanı”, “sistem güvenliği uzmanı”, “siber güvenlik uzmanı”, “ağ uzmanı ve yöneticisi”, “sistem destek uzmanı” ve “yazılımcı” pozisyonlarında çalışabileceklerdir.

Siber saldırı hedefleri arasında küresel boyutta 5. sırada olan ülkemizin, şu anda siber güvenlik konusuna hakim ve teorik bilgilere sahip en az 20000 uzmana ihtiyacı vardır. Söz konusu saldırı tehditlerinin önümüzdeki yıllarda da büyük ölçüde artacağı düşünüldüğünde, piyasanın bu alanda uzmanlaşmış mezunlara olan talebinin artacağı tahmin edilmektedir.

► Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız

 

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü Hakkında

Doç. Dr. Aşkın Demirağ
Bölüm Başkanı

ademirag@yeditepe.edu.tr 

Bilişim teknolojilerinin hızlı gelişimi ve yaygınlaşması sayesinde artan internet kullanımı; bu olanaklardan yararlanan dağıtılmış hesaplama ve veri saklama teknikleri, bunun da gereksinim gösterdiği ağ, veri ve uygulama güvenliği artan bir önem kazanmıştır. Güvenliğin kamu, özel sektör ve kişisel ölçekte hayatın olağan ve vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte siber uzay olarak adlandırılan yeni bir küresel boyut oluşturmuştur. Yaşanan bu teknolojik devrim, toplumların dönüşüm geçirmesine ve bilgisayar ağları çevresinde şekillenen yeni ilişkilerin oluşturduğu “ağ toplumu”nun ortaya çıkmasını sağlamıştır. İnternetin sosyal ve ekonomik yaşantının ayrılmaz bir parçası haline gelmesi, sanallaştırma ve bulut bilişim gibi yenilikler iş dünyasının da bilgi ve iletişim alanında bu büyük değişime kayıtsız kalamamasına, kurum ve hizmetlerini siber evrene taşımalarına yol açmıştır.

İnternet kullanıcı sayısın arttıkça genel tanımlama ile “Bilgi Güvenliği” olarak adlandırılan problemler ortaya çıkması ülkelerin kendi bilgi sistemlerini ve kritik altyapılarını bilgi teknolojileri altyapısıyla oluşturmalarına neden olmuştur. Ülkeler siber alana bağımlı olan sistemlerini bilgi güvenliği tehditlerine karşı korumak için standartlar, politikalar ve stratejiler geliştirilmiş ve uygulanmıştır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü, siber teknoloji bağlamında siber güvenlik yönetimi alanına özgün ihtiyaçların karşılanması için bilgi güvenliği tehditlerine karşı etkin bir biçimde açıklık tarama ve testlerini uygulayabilecek, bilgi güvenliği açısından seviye-iyileştirme analizleri yapabilecek, ağ, bilgi ve uygulama  güvenliği konusunda deneyimli, güvenlik konusundaki tehditleri algılayarak bertaraf edecek bir farkındalık programı düzenleyebilecek mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu amaçla olası bilgi güvenliği tehditlerine karşı güvenlik seviyesinin iyileştirilmesi ve sistemlerin güvenlik açıklarının belirlenmesi paralelinde donanım ve yazılım boyutunda bir sistematik dahilinde önlemlerin alınması, fiziksel ve bilgi güvenliğinin sağlanması; tüm bu unsurların siber güvenlik yönetimi üst bağlamında gösterilmesi bölümün başlıca amaçlarındandır.

C, C++, C#, Java, Python gibi programlama dilleri, yapay zeka, web tasarımı, bilgisayar ağları, Oracle uyumlu veri tabanı dersleri, bilişim sistemleri güvenliği, kriptoloji, sızma testleri, ağ güvenliği veritabanı güvenliği, sanallaştırma ve bulut sistemleri ve bilişim suçları ve mevzuatı üzerine dersler programımızda mevcuttur.

Bölümümüz; Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri; Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi  ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri ile ortak dersler, laboratuvar olanakları ve akademisyen işbirlikleri içerisindedir.

Kariyer Olanakları

Mezunlarımız bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin olduğu her alanda “bilgi güvenlik uzmanı”,”sistem güvenliği uzmanı”, “siber güvenlik uzmanı”, “ağ uzmanı ve yöneticisi”, “sistem destek uzmanı” ve “yazılımcı”pozisyonlarında çalışabileceklerdir.

Siber saldırı hedefleri arasında küresel boyutta 5. sırada olan ülkemizin, şu anda siber güvenlik konusuna hakim ve teorik bilgilere sahip en az 20000 uzmana ihtiyaç vardır. Sözkonusu saldırı tehditlerinin önümüzdeki yıllarda da büyük ölçüde artacağı düşünüldüğünde, piyasanın mezunlara olan talebinin artacağı tahmin edilmektedir.

► Akademik Programı görmek için tıklayınız

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü Nedir?

İnternet kullanımı teknolojinin gelişimi ile oldukça artmaktadır. Bu artış sürecinde ise veri güvenliği de önemli hale gelmektedir. Güvenliğin sadece bireysel değil kamu ve özel şirketlerin de vazgeçilmez başlıklarından biri haline gelmesi ile bilgi güvenliğini sağlamak amacıyla programlar geliştirilmektedir. Sadece sosyal değil ekonomik olarak da büyüyen internet ortamında bilgi güvenliğini korumak için ise çok yönlü profesyonellere ihtiyaç duyulmaktadır.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü olarak siber güvenlik yönetiminde ihtiyaçların karşılanacağı bireyler yetiştirmekteyiz. Bilgi güvenliği tehditlerine karşı etkin bir biçimde açıklık tarama ve testlerini uygulayabilecek öğrenciler, aldıkları eğitimler ile seviye-iyileştirme analizleri yapabilecek, bilgi güvenliği konusunda deneyimli ve tehditler karşısında farkındalığı yüksek bireyler olacaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda verilen eğitimin süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizcedir. Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümünde okumak ve bu alanda iş sahibi olmak isteyen aday öğrencilerin liselerin “sayısal” bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Okulu başarı ile tamamlayan öğrenciler ise bilgi işlem merkezleri ve yazılım şirketleri başta olmak üzere sektörün birçok kuruluşunda iş bulabilmektedir. Zorunlu staj programı ise bazı öğrencilerin staj yaparken bile iş teklifi almasına ve aynı firmada çalışma hayatına devam etmesine olanak sağlamaktadır.

Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü ayrıca Türkiye’de açılan bu alandaki ilk ve tek lisans bölümü olma özelliği özelliğini de taşımaktadır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü

Genel

Kontenjan

Yerleşen

En Düşük

Puan

En Yüksek

Puan

SAY-Burslu

 

SAY-%50 Burslu

3

 

20

 

 

 

 

 

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Ticaret Bilimleri Fakültesi Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü 2020/2021 eğitim/öğretim yılı öğrenim ücretleri için bu sayfayı inceleyebilirsiniz.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi olarak aday öğrencilere burs imkânı sunmaktayız. Mezun olunan bölüm ve öğrenci özelliklerinin yanı sıra Bilgi Güvenliği bölümü sıralaması ile okula yerleşenlere farklı burs avantajları bulunmaktadır. Burs başvuru şartları ve detaylarını bu linkten inceleyebilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi'nde Bilgi Güvenliği Teknolojisi Okumak

Bölüm olarak bilgi güvenliği tehditlerine karşı güvenlik seviyelerinin iyileştirilmesi ve güvenlik açıklarının belirlenmesi konusunda eğitim vermekteyiz. Alanında uzman kadromuz ile verilen bu eğitimde bilgi ve uygulama güvenliği konusunda profesyonel mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi, yazılımdan bağımsız olarak tek başına düşünülecek bir alan değildir. Bu yüzden de yazılım dersleri, temel alanlardan bir tanesi olarak yer almaktadır.

C, C++, C#, Java, Python gibi programlama dilleri, web tasarımı, bilgisayar ağları, Oracle uyumlu veri tabanı dersleri, bilişim sistemleri güvenliği, benzetişim, kriptoloji, sızma testleri, ağ güvenliği veri tabanı güvenliği, sanallaştırma ve bulut sistemleri ve bilişim suçları ve mevzuatı üzerine dersler verilirken öğrencilerin seçmeli dersler arasından da ilgi alanına göre tercih yapma hakkı bulunmaktadır. Öğrenciler yönetim bilişim sistemleri dersi alabileceği gibi isterlerse görsel programlama derslerinden birini de tercih edebilmektedir. Ayrıca mobil programlama, yapay zekâ ve oyun tasarımı diğer seçmeli dersler arasında yer almaktadır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü okuyacak öğrencileri öncelikle hazırlık sınıfı beklemektedir. Hazırlık sınıfı, öğrencileri 4 yıllık süreçte eğitim dili olan İngilizceye de hazırlamaktadır. Ulusal ve uluslararası alanda ortak bir meslek olan Bilgi Güvenliği Teknolojisinde öğrencilerin İngilizce eğitim alması onların her alanda araştırma yapabilme ve bu araştırmalar kapsamında çözüm üretebilmesini sağlamaktadır.

Yeditepe Üniversitesi olarak öğrencilerin sadece derslerde değil sosyal anlamda da etkin bireyler olmasını önemsemekteyiz. 52 öğrenci kulübü ile öğrenciler sosyalleşerek çevre edinirken aynı zamanda ortak paylaşımlar ile iş birlikçi yönlerini de güçlendirmektedir. Yeditepe Üniversitesi Bilişim Kulübü ise özellikle bu bölümde okuyan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kulüplerden biridir.

Üniversitemizde aynı zamanda tüm öğrencilerin kullanımına açık 20’si bilgisayarlı kırkın üzerine laboratuvar bulunmaktadır. Öğrendiklerini bu birimlerde geliştirebilen öğrenciler Bilgi Merkezi koleksiyonunda bulunan binlerce kitap, elektronik dergi, veri tabanı üyelikleri ile de istedikleri kaynaklara kolayca ulaşabilmektedir.

Bölümümüz ayrıca Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri; Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri ile ortak dersler, laboratuvar olanakları ve akademisyen iş birlikleri içerisindedir.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Ülkemiz siber saldırı hedefleri arasında 5. sıradadır. Bu da küresel boyutta siber güvenlik konusuna hâkim ve teorik bilgileri hayata geçirebilecek 2 binden fazla uzman ihtiyacı doğurmaktadır. Siber saldırıların önümüzdeki yıllarda artacağı düşünülürse ihtiyaç olan sayı daha da artacaktır.

Açığın gittikçe arttığı Bilgi Güvenliği Teknolojisi alanında bu bölümden mezun olan öğrenciler birçok sektörde iş sahibi olabilmektedir. Piyasada donanımlı mezunların olması ile şirketlerin; bilgi güvenlik uzmanı, sistem güvenliği uzmanı, siber güvenlik uzmanı, ağ uzmanı ve yöneticisi, sistem destek uzmanı ve yazılımcı pozisyonları açılmaktadır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümünden mezun olanlar bu statülerde bilgi işlem merkezlerinde ve yazılım firmaları başta olmak üzere elektronik bilginin var olduğu her özel/kamu kurum ve kuruluşlarda iş bulabilme imkânına sahiptir.

Devlet üniversiteleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, finansal kurum ve kuruluşlar, özel okullar, sosyal güvenlik kurumları, belediyeler, bankalar, teknik servisler, e-posta hizmeti veren kurumlar, sağlık hizmeti veren kuruluşlar, yazılım donanım ve tasarımı yapan şirketler, çeşitli mağazaların bilgi-işlem birimleri Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü mezunlarının çalışabileceği diğer sektörlerdir.

Çalıştıkları firmalarda mezunların başlıca görevleri arasında bilgi sistemlerinin güvenlik açıklarını belirlemek ve bilgilerin güvenli şekilde muhafaza edilmesini sağlamak bulunmaktadır. Bilgi sistemlerini de şirket politikasına göre kuran mezunlar, bilgi güvenliği standartlarını bilir ve buna göre uygulama, denetleme ve belgelendirme yapar.

Mezunlarımız bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin olduğu her alanda “bilgi güvenlik uzmanı”,”sistem güvenliği uzmanı”, “siber güvenlik uzmanı”, “ağ uzmanı ve yöneticisi”, “sistem destek uzmanı” ve “yazılımcı”pozisyonlarında çalışabileceklerdir.

Siber saldırı hedefleri arasında küresel boyutta 5. sırada olan ülkemizin, şu anda siber güvenlik konusuna hakim ve teorik bilgilere sahip en az 20000 uzmana ihtiyaç vardır. Sözkonusu saldırı tehditlerinin önümüzdeki yıllarda da büyük ölçüde artacağı düşünüldüğünde, piyasanın mezunlara olan talebinin artacağı tahmin edilmektedir.

Misyonumuz ve Vizyonumuz

Misyonumuz

Ticari Bilimler Fakültesi olarak misyonumuz, çevresel değişikliklere uyum sağlamanın ötesinde önderlik yapacak, öngörü sahibi, yenilikçi, yaratıcı, yetkin bireyler yetiştirmektir. Fakültemizin ana hedefi, bilgi teknolojileri, değişim ve küreselleşmenin hâkim olduğu çağımızın gereklerine uygun, sürekli değişim ve gelişmeye açık, analitik ve nesnel düşünme yetileri gelişmiş, çağın ilerisine geçebilecek insan kaynaklarını sağlamaktır.

Vizyonumuz

Ticari Bilimler Fakültesi olarak sahip olduğumuz vizyon, bilginin ve teknolojinin tüm olanaklarını kullanan, disiplinler arası altyapısı ile güncel ve teorik bilgileri öğrencilerine sunan ve bu bilgilere uygulama alanı yaratan, araştırma faaliyetlerinde öncü, yurt içinde ve yurt dışında tanınan ve tercih edilen, dünyadaki yenilikleri takip eden ve sürekli gelişmeye odaklanan bir fakülte olmaktır.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Dersleri

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Ders Programı sayfasını inceleyerek dersler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Buradan ilgili sayfaya ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.

Öğrenci Değişim Programları

Bologna Süreci

Çift Anadal ve Yandal Olanakları

Sıkça Sorulan Sorular

Çağımızın gereksinimlerinden biri olan bilgi güvenliği alanında uzman olmak ve sektöre katkı sağlamak isteyen öğrenciler Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümünde yer almak istemektedir. Özellikle aday öğrencilerin bölüm hakkında merak ettiği birçok soru bulunmaktadır. Burs ve eğitim programlarının yanı sıra Yeditepe Üniversitesi’nde okumanın avantajlarını ve mezun olduktan sonra iş imkânlarının neler olduğunu öğrenebileceğiniz çeşitli sorular “Sıkça Sorulan Sorular” kısmında yer almaktadır. Burada yer alan tüm soru-cevaplar ile Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bölüm Hakkında

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Nedir?

Teknoloji ve bilgi işlemin hızla gelişen bir sektör haline gelmesi ile bu alanda hizmet verecek kişilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünde; uzman akademik kadromuz ve çeşitli uygulamalarımız ile amacımız çağdaş bilişim uygulamalarına hâkim, yenilikleri izleyebilen, vizyon sahibi, yöneticilik konularında eğitilmiş, ulusal ve uluslararası sektörle entegre olabilen, yazılım geliştirme, veri madenciliği, internet ve ağ uygulamalarına hâkim mezunlar verebilmektedir.

Liselerin “sayısal” bölümlerinden mezun olarak bu bölüme dahil olabilecek öğrenciler 4 yıllık eğitimin ardından yazılım ile ilgili gerek kamu gerekse de özel birçok sektörde iş bulabilmektedir. Mezunlarımız; telekomünikasyon sektörü, web tasarımı, sistem uzmanlığı ve yöneticiliği, güvenlik uzmanlığı, veri madenciliği, finansal yönetimi ve stratejik yönetim gibi statülerde çalışma imkânına sahiptir.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü

Genel

Kontenjan

Yerleşen

En Düşük

Puan

En Yüksek

Puan

SAY-Burslu

 

SAY-%50 Burslu

5

 

30

3

 

22

391,78440

 

242,46331

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Ticaret Bilimleri Fakültesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü 2020/2021 eğitim/öğretim yılı öğrenim ücretleri için bu sayfayı inceleyebilirsiniz.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Burs İmkânları

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü sıralamasında da geçerli olan burslar öğrencilerimize sunduğumuz imkânlar arasındadır. Öğrenciler başarı sıralamalarına göre bu burs olanaklarından faydalanabilirler. Burs için geçerli olan koşulları bu linkten inceleyebilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi'nde Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Okumak

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü olarak bilgi odaklı ve disiplinli eğitimi ile karmaşık ve ihtiyaç karşılamanın önem arz ettiği iş hayatında başarılı projeler gerçekleştirebilecek, profesyonel ve çok yönlü mezunlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bölümümüz, bu sektörün tüm gereksinimlerini karşılayacak programlardan oluşmaktadır. Microsoft Academic Alliance üyesi olarak derslerimizin müfredatı Microsoft ile uyumlu hale getirilmiştir. Ayrıca bölümümüzde verilen Ağ Uzmanlığının bütün derslerini alan ve başarılı olan öğrenciler “Cisco Sertifikalı Ağ Uzmanı unvanı” kazanmaktadır. SAP’ın önerilerini dikkate aldığımız bölümümüzde SAP’ın yanı sıra Microsoft, Cisco ve Oracle gibi sektörün önde gelen temsilcileri seminerler de vermiştir.

Oracle ve SAP ile iş birliği içerisinde olan akademik kadromuz; C, C++, C#, Java, Visual Basic gibi programlama dilleri, web tasarımı, bilgisayar ağları, Microsoft müfredatına uyumlu işletim sistemleri, .net teknolojisi, SAP ve Oracle uyumlu veri tabanı dersleri, SAP uyumlu kurumsal kaynak planlama dersleri kapsamında öğrencilere eğitim vermektedir.

Üniversitemizde iki kez Mandriva InstallFest uygulanmıştır. Sadece dersler değil öğrencilere katkı sağlayacak programlar ile bilgi alışverişini en üst düzeye taşımayı amaçlayan Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü, öğrencilerin eğitim hayatı dışında da sosyalleşmesini amaçlamaktadır. Bu anlamda da 40 küsur öğrenci kulübü ile öğrencilerin çevre edinmesi sağlanmaktadır.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünün dersleri %100 İngilizce olarak verilmektedir. Yabancı dilin önemli olduğu dünyada öğrenciler sürdürecekleri mesleklerini de İngilizce öğrenmektedir. Almanya’nın enformatik dalında çalışanlara çalışma izni vermesi ile ikinci dil olarak Almanca da seçilebilmektedir.

Sadece dil değil farklı alanlarla da kendisini geliştirmek isteyen öğrencilere çift ana dal ve yan dal eğitim olanakları sunulmaktadır. İkinci bir diploma ve sertifika almaya hak kazanan öğrenciler ek eğitimlerini iş hayatlarına yansıtarak daha da başarılı öğrenciler haline gelmektedir.

Program kapsamında zorunlu tutulan staj ise öğrencilerin iş hayatının kimi zaman inceliklerini kimi zaman da zorluklarını öğrenmek için gerekli bir programdır. Staj gören öğrenciler, öğrendiklerini iş hayatında pratik yapma şansı bulmaktadır. Bunun yanı sıra bazı öğrenciler staj yaptıkları kurumlardan iş teklifleri de almaktadır.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri mezunları teknolojiyi kullanarak işletmelere entegre eden kişilerdir. Yazılımcı ve şirket yönetimi arasında köprü görevi de gören Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri mezunları; bilgisayar programcısı ve yazılım geliştiricisi, sistem tasarımcısı ve yöneticisi, ağ yöneticisi, veri tabanı sistemleri uzmanı, web tasarım uzmanı, bilişim güvenliği uzmanı gibi bilişim teknolojisi ile ilgili pozisyonlarda görev alabilmektedir.

İşletme yönetimine ilişkin muhasebe ve yönetim eğitimleri de alan mezunlar; e-ticaret sistemleri, kurumsal sistemler, tedarik zinciri yönetim sistemleri, hareket işleme sistemleri, karar destek sistemleri, bilgi yönetim sistemleri, uzman sistemler, veri madenciliği, sanal gerçeklik teknolojileri, bulut sistemleri ve mobil iletişim sistemleri gibi sistemlerin tasarlanması, kurulumu ve yönetimi için telekomünikasyon, e-ticaret, e-iş, bankacılık, sigortacılık, muhasebe ve benzeri pek çok sektörde ve alanda yöneticilik, koordinatörlük, proje yöneticiliği veya danışmanlık gibi görevlerde çalışabilirler.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü mezunları ne gibi sektörlerde iş bulabilirler?

Öğrencilerimizin %90’dan fazlası mezun oldukları sene iş hayatına girmektedir. Tercih ettikleri sektörler ağırlıklı olarak bilişim, finansal hizmetler, yazılım, telekomünikasyon, bankacılık, eğitim, danışmanlık, pazarlama ve reklamcılık, otomotiv olmuştur. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri öğrencilerimiz mezuniyetleri sonrasında, Bankalarda, Yazılım Sektöründe ve Telekomünikasyon Sektöründe; Web tasarım ve geliştirme uzmanı, Sistem uzmanı, Sistem yöneticisi, Veri Tabanı yöneticisi, güvenlik uzmanı, stratejik yönetim, finansal yönetim, veri madenciliği, elektronik iş yönetimi, uzman sistemler konularında kamu ve özel sektörde iş bulabilirler

Misyonumuz ve Vizyonumuz

Misyonumuz

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü, bilgi odaklı yaklaşımı ve disiplinlerarası eğitim altyapısıyla günümüz karmaşık iş ortamlarında başarıyla faaliyet gösterebilecek, ulusal ve uluslararası sektörle entegre olabilen, çağdaş bilişim uygulamalarına hakim olan, yenilikleri izleyip özümseyebilen, bilgisayar bilimi ve yöneticilik konularında eğitilmiş, bilişim sistemleri, yazılım geliştirme ve programlama, web tasarımcılığı ve internet uygulamaları, ağ uygulamaları ve yönetimi, kurumsal sistem tasarımı ve yönetimi, veri tabanı sistemleri gibi konulara hakim olan çok yönlü profesyoneller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümün hedefi, güncel ve teorik bilgileri öğrencilerine sunarak, aynı zamanda bu teorik bilgilere uygulama alanı yaratarak, araştırma ve problem çözme yeteneği gelişmiş, yaratıcı, nesnel ve analitik düşünce yapısına sahip bireylerin yetiştirilmesine olanak sağlamaktır.

Vizyonumuz

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü olarak vizyonumuz, işletmelerin gereksinimlerini analiz edip belirledikten sonra stratejik hedefleri doğrultusunda en uygun bilişim sistemlerini tasarlayabilecek, gerekirse geliştirme yönünde önderlik edebilecek ve işletmeciler ile bilişimciler arasında iletişimi sağlayacak uzman kadro yetiştirmek ve bu alanda araştırma-geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktır.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Dersleri

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Ders Programı sayfasını inceleyerek dersler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Buradan ilgili sayfaya ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.

Öğrenci Değişim Programları

Yeditepe Üniversitesi’nin sunmuş olduğu Öğrenci Değişim Programları kapsamında öğrencilerin Hollanda, İsveç ve Polonya’daki anlaşmalı okullar ile eğitimlerine devam etme hakkı bulunmaktadır. Bu programlar ile amaçlanan uluslararası düzeyde eğitimin yanı sıra öğrencilerin bu ülkelerdeki kültürleri de tanımasıdır. Gerek eğitime gerekse de genel kültüre dayalı bu programlar öğrencilerin iş yaşamında daha kolay iş bulabilmelerini de sağlamaktadır.

Bologna Süreci

Bologna Süreci, güncel ve teorik bilgilerle verilen eğitimle öğrencilere uygulama alanı yaratmak ve problem çözme yeteneğinin geliştirilmesidir. Yaratıcı ve analitik düşünce sahibi bireylerin bu sektöre kazandırılması için verilen eğitimde öğrencilerin aktif şekilde çalışması da hedeflenmektedir.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

Yeditepe Üniversitesi, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünde okuyan öğrencilere aynı üniversite içinde çift ana dal ve yan dal eğitimlerine katılma fırsatı sunmaktadır. Bu eğitimler kapsamında öğrenciler ikinci bir diploma sahibi olabileceği gibi yan dal sertifikasını da belgeleri arasına ekleyebilmektedir. Üniversitedeki tüm bölümler için açık olan Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü çift ana dal bölümleri Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Fizik, İktisat, İşletme, Matematik, Matematik Öğretmenliği, Görsel İletişim Tasarımı, Radyo, Televizyon ve Sinema, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Uluslararası Finans, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ve Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi’dir.

Broşürler

Sıkça Sorulan Sorular

Özellikle liselerden yeni mezun olmuş ve Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünde okumak isteyen aday öğrencilerin farklı soruları bulunmaktadır. Hem üniversite hem de bölüm hakkında detaylı bilgiye “Sıkça Sorulan Sorular” kısmından ulaşabilirsiniz.