• Türkçe
  • English

Yeditepe Üniversitesi ve Arizona State University, ATH 313 Airline Management II dersi kapsamında işbirliğine gitti.

Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü ve yeni açılan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Havacılık Bölümü’nün derslerinden olan ATH 313 kapsamındaki işbirliğinde, Yeditepe Üniversitesi’nden 14,  Arizona State University’den ise 17 öğrenci 2’şer ya da 3’er takımlar halinde  “AirlineOnline Simülasyon Eğitimi”ni birlikte aldı. İki üniversitenin öğrenci takımları, online platform üzerinden rekabet ortamında aldıkları eğitimde, bir havayolunun “satış, pazarlama, dağıtım, operasyon, insan kaynakları, finans” gibi tüm ögelerinin işlevlerini, sanal ortamda deneme yanılma yöntemiyle öğrendi.

Toplam 3 yıllık havayolu yönetimi simülasyonunu, 6 haftalık eğitimde görme fırsatı bulan öğrenciler, karar verme, risk alma, risk yönetme ve analiz etme yeteneklerini geliştirirken önemli bir network elde etme fırsatı da buldu.

ATH 313 dersi kapsamında AirlineOnline Simülasyon Eğitimi’nin Yeditepe Üniversitesi’nde Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü başta olmak üzere diğer bölümlerde de uygulanması planlanıyor.

 

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü