• Türkçe
  • English

Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitelerinden Yeditepe Üniversitesi ve Dünya’nın lider e-ticaret platformu Alibaba.com, e-ticaret eğitimi alanında işbirliğine gidiyor. İşbirliği kapsamında Yeditepe Üniversitesi’nden başvuracak ve seçilecek öğrenciler, e-ticaret alanında kendilerini geliştirirken Alibaba.com bünyesinde staj yapma olanağına erişecekler.

Ticari Bilimler Fakültesi

Alibaba.com ve Yeditepe Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği işbirliğine ilişkin lansman toplantısı, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Ünlü gazeteci ve ekonomi programı sunucusu Aslı Şafak’ın moderatörlüğünü yaptığı lansmanda, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Ticari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gökay, E-Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Altan Kar, Sürekli Eğitim Merkezi Direktörü Doç. Dr. Can Tansel Kaya, Alibaba.com Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat ve E-Glober CEO’su Orkan Aytulun öğrencilerle bir araya geldi.

Ticari Bilimler Fakültesi

Hem Öğrenciler Hem KOBİ’ler İçin Faydalı Bir Proje”

Alibaba.com Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat, önümüzdeki dönemde ticaretin 'e' halinin ortadan kalkıp artık ticaretin bizzat kendisine dönüşeceğine inandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Alibaba.com’un kuruluş amacı, KOBİ’lerin uluslararası alanda iş yapmalarını kolaylaştırmak ve geliştirmek. Yeditepe Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında, KOBİ’lerimizi desteklerken aynı zamanda e-ticaret alanında kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilere de destek sunmaya devam edeceğiz. Bu anlamda projede yer almak isteyen tüm Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine platform için gerekli eğitimleri sunduktan sonra, Alibaba.com Global Gold Supplier üyelerimize de teknik alt yapı desteği sunmak için de staj imkanı sağlayacağız. Bu açıdan hem öğrenciler hem de platforma üye olan KOBİ’lerimiz için projemizin faydalı olacağına inanıyoruz.”

Ticari Bilimler Fakültesi

“Girişimci Olun”
 
E-Glober CEO’su Orkan Aytulun ise konuşmasında öğrencilere girişimci olmalarını tavsiye etti. 20 yıl sonra günümüzdeki mesleklerin en az yüzde ellisinin olmayacağını kaydeden Aytulun, basit bir yazılımla geliştirilen “Candy Crush” adlı oyunun 5 milyar Dolara satıldığını belirterek, ülkemizde de böylesine bir inovatif ve yaratıcı zekânın var olduğunu, tek eksiğimizin bunu anlatamamak, pazarlayamamak olduğunu kaydetti.

Ticari Bilimler Fakültesi

“E-Ticaret Büyüyecek”
 
E-Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Altan Kar da, Yeditepe Üniversitesi’nin geleceğin ihtiyaçlarını okuyabilen, uzak görüşlü ve vizyon sahibi bir kurum olduğunu vurgulayarak, ülkemizde sosyal medyadaki dinamizmin, kredi kartı kullanımın yoğun olması ve lojistik altyapısının da hızla gelişmesi gibi faktörlerle birleştiğinde e-ticaretin büyüyeceğinin altını çizdi.

 

“Mezun Olmadan İş Fırsatı”
 
Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Direktörü Doç. Dr. Can Tansel Kaya ise projenin iki ana hedefi bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“İlk hedefimiz, Alibaba.com’un sektördeki ve uygulamadaki birikimlerini müfredata taşıyarak Türkiye’de sadece Yeditepe Üniversitesi’nde yer alan E-Ticaret Bölümü’nü sektörün vakalarıyla beslemek. Diğer önemli hedefimiz ise, bölüm fark etmeksizin seçilmiş öğrencileri, içinde web sitesi tasarımından dış ticarete kadar birçok farklı konu barındıran kapsamlı eğitimlerden geçirerek Alibaba.com üzerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin çözüm ortağı yapmak.  Bu bağlamda istihdam fırsatı elde eden öğrenciler, daha mezun olmadan iş hayatına da atılmış olacaklar.”

Ticari Bilimler Fakültesi  Ticari Bilimler Fakültesi