Yeditepe Üniversitesi olarak tanıtım dönemlerimizde aday öğrencilerimizi okulumuz yerleşkesinde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımız gibi, web sitemizdeki www.gelecegiplanla.com adresindeki tercih robotu ile de destek vermekteyiz.
Yeditepe Üniversitesi olarak tanıtım dönemlerimizde aday öğrencilerimizi okulumuz yerleşkesinde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımız gibi, web sitemizdeki www.gelecegiplanla.com adresindeki tercih robotu ile de destek vermekteyiz.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümümüz TM-3 puan türü ile öğrenci almaktadır.
Ticari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan lisans programlarından biri olan Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümümüz eğitim süresi sekiz yarıyıl olmak üzere dört yıldır.
İnternet’in getirdiği kolaylıklar sayesinde mesafeler ortadan kalkmış ve küresel pazarlar oluşmuştur. Çokuluslu şirketlerin hızla çoğalması da ekonominin küreselleştiğinin bir göstergesidir. Küreselleşme ise beraberinde yoğun rekabet getirmiştir. Dolayısı ile bu yoğun rekabetçi ortamda rekabetin tüm enstrumanlarının verimlilikle kullanılması gerekmektedir. Bu bağlamda, rekabetin bir enstrümanı olarak elektronik ticaret tüm dünyada hızla yayılmakta ve rekabetin değişen yüzünü gözler önüne sermektedir. Sonuç olarak, elektronik ticaret, mal ve hizmetlerin yanı sıra finansal işlemlerin de internet üzerinden yapılmasının önemi çok artmıştır. Dolayısı ile, bu konuda uzmanlaşmış eleman açığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, yönetim, teknoloji ve elektronik ticaret konularındaki en son teori ve bilgileri öğretmek ve söz konusu teorilerin pratikteki uygulamalarını göstermek bölümün başlıca amaçlarının arasındadır. Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümümüzde, e-ticaret alanına özgün ihtiyaçların karşılanması için gerekli donanıma sahip mezunlar verilmesi hedeflenmektedir.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi bölümünde okuyacak olan öğrenciler, e-ticaret alanında ihtiyaç duyulan üç temel alanda donanım kazanacaklardır;
Bilişim Teknolojilerine Yönelik Dersler;
İş Geliştirme Süreçlerine Yönelik Dersler;
Pazarlama, Müşteri İlişkileri ve Reklam Alanına Yönelik Dersler;
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümümüzde eğitimimiz teorik ve uygulamalı olarak sürdürülmekte olup ders programımız ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümümüzün öğrenim dili %100 ingilizcedir. Bütün dersler ingilizce olarak işlenmekte ve mesleki terimler öğretilmektedir.
Yeditepe üniversitesine yeni başlayacak olan öğrencilere uygulanan hazırlık prosedürü elektronik ticaret ve teknoloji yönetimi bölümü öğrencilerine de uygulanmaktadır. Hazırlık okulumuzla ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayın.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi bölümü Türkiye’de ilk ve tek 4 yıllık lisans programı olarak Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi bünyesi altında kurulmuştur. Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi bölümü kurulurken e-ticaret, dijital pazarlama, bilişim sektörlerinde Türkiye’nin ileri gelen firmalarının yöneticileriyle bir araya gelerek oluşturulan ders programı bu alandaki bütün açıklar tespit edilerek oluşturulmuştur. Bu sayede öğrencilerimiz e-ticaret bölümünün üç önemli kolu olan bilişim, pazarlama ve lojistik sektörlerini de yakından tanıyarak Elektronik Ticaret Uzmanı olarak yetişmektedirler.
Öğrencilerimizin edindikleri yönetsel ve mesleki teorik bilgileri kariyerlerinde başarı ile uygulayabilmeleri için yoğun bir staj programı uygulanmaktadır. Bu yoğun staj programları sayesinde birçok öğrencimiz henüz öğrenciyken staj yaptığı şirketlerden iş teklifi almakta; mezuniyet sonrası iş arama dönemini yaşamadan mezun olur olmaz iş hayatına atılmaktadırlar. Sektörden gelen talep ile öğrencilerimiz staj bulma konusunda sorun yaşamamaktadırlar.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü olarak bünyesinde bulunduğumuz Ticari Bilimler Fakültesi içi ve diğer fakültelerin bölümleri ile geniş çift ana dal ve yan dal olanaklarına sahip olan öğrencilerimiz, Erasmus ve Exchange programlarına da katılabilmektedirler.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz toplamda iki zorunlu yaz stajına tabidir. Dördüncü yarıyılı ve altıncı yarıyılı tamamladıklarında 30 iş günü yaz stajı yapma zorunlulukları vardır. Mezun olduklarında toplam 12 haftalık iki stajı tamamlamış olup sektör deneyimi kazanmış olmaktadırlar.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümümüzde öğrencilerimiz dilerse kendileri staj yeri bulabilmektedirler. Staj yeri bulma konusunda sorun yaşayan öğrencilerimize, firmaların stajyer talepleri doğrultusunda, akademisyenlerimiz tarafından destek sağlanmaktadır.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi öğrencisi olarak zorunlu stajınızı yurt dışında yapabilirsiniz. Bunun için Erasmus programının sunduğu staj imkanlarından yararlanabilir veya "Work and Travel" gibi organizasyonların aracılığı ile zorunlu stajınızı yurt dışında yapabilirsiniz.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz, bünyesinde yer aldığımız Ticari Bilimler Fakültesinde bulunan bölümler ve diğer fakültelerin belirli bölümleri ile çift ana dal / yan dal yapma imkanına sahiptir.
Çift ana dal programı, her iki ana dalın mezuniyet için gerekli toplam kredi saatlerini ve bu programların diğer gereklerini yerine getirmek koşuluyla, ana dal programının toplam kredisine ek olarak en az 30 kredilik ders yüküne sahip olması gerekir. Çift ana dal programına, kayıtlı olunan programın (Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi) en erken üçüncü ve en geç beşinci yarıyılında başvurulabilir.
Bir öğrencinin çift ana dal başvurusunun kabul edilebilmesi için:
Yetenek sınavı ile öğrenci alan çift ana dal diploma programına öğrenci kabulünde, öğrencinin yetenek sınavında da başarılı olması gerekir.
Aynı anda birden fazla ikinci ana dal programına kayıt yapılamaz. Ancak, aynı anda ikinci ana dal diploma ile yan dal programına kayıt yapılabilir. Çift ana dal programındaki öğrenci, ana dal programında yükseköğretim kurumu içinde geçiş hükümlerine uygun koşulları sağladığında ikinci ana dal diploma programına yatay geçiş yapabilir.
Çift ana dal öğrenimi süresince öğrencinin ikinci ana dal genel not ortalaması (CGPA) bir defaya mahsus olmak üzere 2.50’ye kadar düşebilir. Genel not ortalaması (CGPA) ikinci kez 2.50’nin altına düşen öğrencinin ikinci ana dal diploma programından kaydı silinir. Çift ana dal programından iki yarıyıl üst üste ders almayan öğrencinin ikinci ana dal programından kaydı silinir.
İkinci ana dal programından mezun olabilmek için ikinci ana dal genel not ortalamasının (CGPA) en az 2.70 olması ve programların mezuniyet koşullarının yerine getirilmesi gerekir. Çift ana dal programına devam eden öğrenciye ikinci ana dal diploması devam ettiği birinci ana dal programından mezun olması halinde verilir. Ana dal programını tamamlayan, ancak ikinci ana dal programından eksikleri kalan öğrencilerin öğrenim süresi, ikinci ana dal diploma programının bulunduğu fakültenin yönetim kurulunun kararı ile en fazla iki yarıyıl uzatılabilir. Ancak kredi yükünün yoğun olduğu çift ana dal programlarında uzatmaya gerek duyulması halinde ilave bir iki yarıyıl daha uzatma verilebilir. Kayıtlı bulunduğu lisans programından mezuniyet hakkını elde eden ve çift ana dal lisans programını tamamlayan öğrenciye ikinci bir lisans diploması verilir.
Yan dal programının, ana dal derslerine (Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi) ek olarak en az 21 kredilik ders yüküne sahip olması gerekir. Yan dal programına, kayıtlı olunan programın (Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi) en erken üçüncü ve en geç altıncı yarıyılında başvurulabilir.
Bir öğrencinin yan dal programına kabul edilebilmesi için:
Aynı anda birden fazla ikinci ana dal programına kayıt yapılamaz. Ancak, aynı anda ikinci ana dal diploma ile yan dal programına kayıt yapılabilir.
Öğrencinin yan dal programına devam edebilmesi için ana dal programındaki (Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi) genel not ortalamasının (CGPA) en az 2.30 olması şarttır. Bu şartı sağlayamayan öğrencinin yan dal programından kaydı silinir. Yan dal programından iki yarıyıl üst üste ders almayan öğrencinin yan dal programından kaydı silinir. Yan dal sertifikası alabilmek için ana dal (Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi) genel not ortalamasının (CGPA) en az 2.30 olması gerekir.Yan dal programına devam eden öğrenciye yan dal sertifikası, devam ettiği birinci ana dal (Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi) programından mezun olması halinde verilir. Ana dal programını (Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi) tamamlayan, yan dal programından eksikleri kalan öğrencilerin öğrenim süresi yan dal programının bulunduğu fakültenin yönetim kurulunun kararı ile en fazla iki yarıyıl uzatılabilir. Kayıtlı bulunduğu lisans programından(Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi) mezuniyet hakkını elde eden ve yan dal programını başarı ile tamamlayan öğrenciye ise yan dal sertifikası verilir.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz Avrupa, Amerika, Kanada üniversiteleri ile yapılan anlaşmalarla akademik eğitimlerini tamamlarken, uluslararası iletişim becerilerini pekiştirip farklı kültürleri tanıma olanağı elde etmektedirler.
Türkiye’de E-Ticaret Sektörünün hızla büyümesi bu alanda önemli bir iş gücü açığını da ortaya çıkarmaktadır. Yeditepe, Ticari Bilimler Fakültesi olarak sektörel gelişmeleri takip ederek buradaki ihtiyaçları analiz etmek ve buna yönelik adımlar atmak mizsyonumuzu oluşturmaktadır.
E-Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü mezunları e-ticaret alanında faaliyet gösteren şirketlerin,
Burslar, Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programlarında geçirilebilecek süreyi de kapsamakta olup öğrencinin yerleştirildiği programdaki normal öğrenimi süresince (4 yıllık programlarda 9 yarıyıl) akademik başarıya bakılmaksızın devam eder. Normal öğrenim süresini (9 yarıyıl) aşan öğrencilerin bursu kesilmektedir.
Herhangi bir burslu programda okumakta iken çift ana dal programına devam etmekte olanlar için bu süreye bir yarıyıl ilave edilir.
Sporcu bursu;
Bir öğrenci ancak bir burs olanağından faydalanabilir; birden fazla burs hakkını elde eden öğrenci için en yüksek burs olanağı geçerlidir.
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi sektöründe çalışmak isteyenlerin sosyal yönleri kuvvetli ve dinamik bireyler olmaları gerekmektedir. Bilgisayar bilimlerine meraklı, dijital gelişmeleri yakından takip eden, sosyal medya ve günümüz teknolojilerini kullanabilen bireyler olması önemlidir. İnsanlarla iyi iletişim kurabilmek, kendine güvenmek, güçlükler karşısında şaşırmamak, çabuk ve doğru kararlar alabilmek, sabırlı olabilmek çok önemlidir. Bu gibi özelliklere sahip bireyler elektronik ticaret ve teknoloji yönetimi sektöründe başarılı olmaktadırlar.
YATAY GEÇİŞ
Üniversitemizde Kurum içi, Kurumlar arası Genel Not Ortalamasına Göre ve Merkezi Yerleştirme Puanına Göre olmak üzere üç tür yatay geçiş mümkündür.
DİKEY GEÇİŞ
Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümümüz dikey geçiş (DGS) yolu ile de öğrenci kabul etmektedir. Kontenjanlar ve puanlarla ilgili bilgiler her yıl Temmuz ayı içerisinde ÖSYM tarafından yayınlanan Dikey Geçiş Kılavuzu'ndan takip edilebilir.
İstanbul'un merkezinde Ataşehir'de konumlandırılmış Yeditepe Üniversitesi kampüsümüzde yer alan yurtlarımız, 4.250 yatak kapasitelidir. Üniversite öğreniminizi İstanbul'da, 123.000 m2 alan üzerine kurulu tam donanımlı kampüsümüzde sürdürürken, kampüs içinde yer alan yurt olanaklarımızdan yararlanabilirsiniz.
Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Oteli Esasları :
Girişimcilik açısından yeni bir işe atılabilmek için gerekli olan şeylerin başında özgüven, yeterli bilgi ya da o konuda eğitim almış olmanın yanısıra sermayeye ihtiyaç vardır. Elektronik Ticaret Bölümü öğrencilerine gerekli olan özgüven, eğitim ve deneyimi sağlamakla beraber farklı iş modelleri sayesinde neredeyse sıfır sermaye ile iş kurma şansını verir.
Girişimcilikte konum, insan gücü kalitesi, pazar imkanları, uluslararası fuar sayısı, girişimciye avantaj sağlayan Teknokent’lerin sayısı, önemlidir. Özelikle ticaret için uluslararası havalanı ve bağlantıları önem kazanmakta olduğundan İstanbul, New York, Hong Kong gibi liman şehirleri çok uygundur.
Girişimci olabilmenin en önemli itici gücü öncelikle özgüven, eğitim ve yeterli alt yapının desteklenmesidir. Yeditepe Üniversitesi ve Elektronik Ticaret Bölümüolarak sektörle olan işbirliklerimiz, staj antlaşmalarımız, yeni devreye girecek Teknokent ofisimiz ile araştırma desteklerimiz sayesinde bu imkan sağlanmaktadır.
Şayet sektörel tecrübeyi aktarabilecek eğitim kadronuz ile teşvikleri öğrenci ile buluşturabilecek eğitim sisteminiz var ise Girişimciliğin Üniversitesi olur adı da Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi olur.
Girişimciliğin üniversite adı altında bir üniversite yoktur ama eğitim ve altyapı desteği sağlayan üniversite vardır. Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi gibi.
Yeditepe Üniversitesinin Teknoloji Transfer ofisi sayesinde TÜBİTAK, KOSGEB, AB fonları ve diğer fıratlar hakkında eğitim, toplantı, bilgilendirme ve destekler vererek hem girişimcinin önünü açmaktadır hem de girişimciyi bilinçlendirmektedir.
Ticari, Kurumsal, İç ve Sosyal olmak üzere Dört Çeşittir. Elektronik Ticaret Bölümü olarak neredeyse bu dört alanda girişimci yetiştirebilecek sisteme sahibiz ve öğrencilerimizin bir çoğu okurken ve mezun olduktan sonra kendi girişimlerini başlatarak bizi gururlandırmaktadırlar.
Elektronik Ticaret Bölümü olarak Alibaba, Trendyol, Zubizu, SEM, Google, Mobitek, Hepsiburada, PayU, Webrazzi, Iprospect, Galata Business Angels, Migros, Onedio, E-Glober, Silikonvadisi.co, Brightwell Holdings, Lorem Ipsuma, Hackquarters, Kollektif House gibi sektör lideri firmalar ile işbirliği içerisinde çalışarak öğrencilerimize eğitim, sertifika, staj ve sektörel tecrübe ile besleyerek Girişimcilik Eğitimi vermekteyiz.
Girişimcilik Belgesi öğrencinin aldığı sertifikalar, eğitim, özgüven, takım çalışmasına uygunluk, yaptığı staj ve projelerdir.