• Türkçe

Sevgili Öğrencilerimiz,

2022 Bahar Döneminde eğitim ve öğretime hibrit eğitim modeli ile devam edilecektir. Bu bağlamda;

• Öğretim yöntemi olarak yüz yüze ve uzaktan öğretimin birlikte kullanılmasına devam edilecektir.
  • Eğitim-öğretim için kapalı alanlarımız, sosyal mesafe kurallarına göre değerlendirilerek gruplar halinde yüz yüze ve uzaktan olarak sınıf planlamalarımız yapılmıştır.
  • Kampüs alanlarımızın yüz yüze eğitim için kullanılmasında hafta sonları da dâhil edilmiş ve gün içi kullanım saatleri 09:00–22:00 olacak şekilde genişletilmiştir.
  • Temel ilke olarak her öğrencimizin hangi periyotta yüz yüze hangi periyotta uzaktan eğitime katılacağının planlamasının merkezi olarak yapılmasına devam edilecektir.
  • Uygulamalı dersler (laboratuvar, uygulama, proje, atölye, öğrenci destek eğitimi section’ları, vb.) tamamen yüz yüze verilecektir.
  • Teorik dersler için öğrenci numarasının sonu tek sayı ile biten öğrencilerimiz ile öğrenci numarasının sonu çift sayı ile biten öğrencilerimiz kaydoldukları ders şubesinde iki gruba ayrılmıştır. Hangi öğrencilerimizin hangi hafta yüz yüze hangi hafta online olarak derslere katılacağı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:

• HUM, TKL, HTR dersleri cumartesi günü 09:00–11:00, 11:00–13:00, 14:00–16:00, 16:00–18:00 saatlerinde online olarak planlanacaktır. Bu dersler için ihtiyaç olması halinde hafta içi 20:00–22:00 saat dilimine de online planlama yapılabileceği gibi Rektörlük izni ile farklı uygulama da planlanabilecektir.
  • Yabancı Dil Hazırlık programlarımızın eğitimlerinin 2021–2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde uygulandığı şekliyle haftanın belirli günleri yüz yüze, belirli günleri de uzaktan olarak sürdürülmesine devam edilecektir. Detaylar Hazırlık Programlarımız tarafından öğrencilerimizle paylaşılacaktır.
  • Ölçme ve değerlendirmelerimiz yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.
  • Sizlerin sağlığı için yüz yüze eğitim esnasında uyulması gereken kurallar şu şekildedir:
    • Kampüs içerisinde ve sınıflarda maske takılmasına titizlikle devam edilmesi gerekmektedir.
    • Yüz yüze eğitim esnasında sınıflarda su hariç herhangi bir yiyecek ya da içecek tüketilmemesi gerekmektedir.
    • Yüz yüze eğitim esnasında sosyal mesafe kurallarına uygun hareket edilmelidir.
    • Öğrencilerimizin yüz yüze ve online olarak eğitime geleceği haftayı değiştirmesi olağanüstü durumlar haricinde kabul edilemeyecektir.
    • Öğrencilerimizin HES kodu sorgulaması günlük olarak yapılacaktır.
    • Öğrencilerimizin aşılarını tamamlamaları yüz yüze eğitimin sağlıklı sürdürülebilmesi için önemli olarak değerlendirilmektedir.
  • Pandeminin başlangıcından itibaren tüm kapalı alanlarımız, öğretim alanlarımız, sosyal donatılarımız, yurtlarımız ve servislerimiz her türlü önlemleri alarak hizmet vermiş ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından da “Güvenli Kampüs Belgesi” verilmeye hak kazanılmış olup, tüm tedbirler uygulanmaya devam edecektir.

Hepimiz için sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim dönemi dileriz.

Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü