• Türkçe
  • English

Yeditepe Üniversitesi olarak tanıtım dönemlerimizde aday öğrencilerimizi okulumuz yerleşkesinde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımız gibi, web sitemizdeki www.gelecegiplanla.com adresindeki tercih robotu ile de destek vermekteyiz.

 

 Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümümüz Ticari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan lisans programlarından biri olup eğitim süresi sekiz yarıyıl olmak üzere dört yıldır.

 

Bilgi Güvenliği Teknolojileri Bölümü sayısal (SAY) puanla öğrenci alır. Tabloda yer almayan en yüksek 2019 puanı tam burslu 517.626  %50 indirimli 407.792. Tüm kontenjanlar dolmuştur.

Üniversite Adı

Bölüm

Puan Yılı

Puan Türü

Kontenjan

Taban

Puanı

Tahmini

Başarı

Sıralaması

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Bilgi Güvenliği Teknolojisi (İngilizce) (Burslu)

2019

SAY

3

391,76458

71401

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Bilgi Güvenliği Teknolojisi (İngilizce) (%50 İndirimli)

2019

SAY

20

242,56513

381092

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü, siber teknoloji bağlamında siber güvenlik yönetimi alanına özgün ihtiyaçların karşılanması için bilgi güvenliği tehditlerine karşı etkin bir biçimde açıklık tarama ve testlerini uygulayabilecek, bilgi güvenliği açısından seviye-iyileştirme analizleri yapabilecek, ağ, bilgi ve uygulama güvenliği konusunda deneyimli, güvenlik konusundaki tehditleri algılayarak bertaraf edecek bir farkındalık programı düzenleyebilecek mezunlar yetiştiriyor.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümümüzüm öğrenim dili İngilizcedir. İngilizce düzeyi ek eğitim gerektiren öğrencilere seviye tespit sınavı uygulanarak İngilizce Hazırlık okulunda eğitim görmektedir.

Bu amaçla olası bilgi güvenliği tehditlerine karşı güvenlik seviyesinin iyileştirilmesi, sistemlerin güvenlik açıklarının belirlenmesi paralelinde donanım ve yazılım boyutunda sistematik önlemlerin alınması, bilgi güvenliğinin sağlanması; tüm bu unsurların siber güvenlik yönetimi üst bağlamında gösterilmesi bölümün başlıca amaçlarındandır. Ayrıca yazılım geliştirme, ağ oluşturma, internet ve web uygulamaları, veri tabanları, açık kaynaklı yazılım uygulaması konularında da görev alabilir.

Bölümümüzde C, C++, C#, Java, Python gibi programlama dilleri, web tasarımı, bilgisayar ağları, Oracle uyumlu veri tabanı dersleri, bilişim sistemleri güvenliği, benzetişim, kriptoloji, sızma testleri, ağ güvenliği veritabanı güvenliği, sanallaştırma ve bulut sistemleri ve bilişim suçları ve mevzuatı üzerine dersler veriliyor.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi  öğrencilerimiz bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin olduğu her alanda sistem güvenliği uzmanı, siber güvenlik uzmanı, bilgi işlem uzmanı, sistem ve ağ danışmanı, sistem destek uzmanı, programcı pozisyonlarında çalışabiliyorlar. Siber saldırı hedefleri arasında küresel boyutta 5. sırada olan ülkemizin, şu anda siber güvenlik konusuna hakim ve teorik bilgilere sahip en az 2000 uzmana ihtiyaç vardır. Söz konusu saldırı tehditlerinin önümüzdeki yıllarda da büyük ölçüde artacağı düşünüldüğünde, piyasanın bu alandaki mezunlara olan talebinin artacağı tahmin edilmektedir.

Program 2019 Güz döneminde öğrenci kabul etmeye başlamış olup gelen öğrencilerin çoğu İngilizce hazırlık aşamasındadır. Üst sınıflara öğrenci gelmesi, bu öğrencilerin gereken not ortalamasına sahip olması, en önemlisi üst sınıflarda yer alan yeterli sayıda ihtisas derslerinin açılması beklenmeden özgün bir yan dal ve çift anadal programı oluşturulmamaktadır. Gerçekleştiğinde Ticari Bilimler Fakültesinin tüm bölümleri başta olmak üzere gereken düzenlemeler yapılacaktır.

Bu yıl ve önümüzdeki yıl üçüncü ve dördüncü yıl derslerinin açılması mümkün görülmemektedir. Bu nedenle 2021-2022 Akademik yılında başlatılması düşünülmektedir. Bunun tek istisnası Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünden yatay geçiş olabilir.

Her öğrenciye bir öğretim elemanının danışman olarak atanması suretiyle gerçekleştirilir.

Bir öğrenci yalnızca bir burs olanağından faydalanabilir; birden fazla burs hakkını kazanan/elde eden öğrenci için en yüksek burs olanağı geçerlidir.

İstanbul'un merkezinde Ataşehir'de konumlandırılmış Yeditepe Üniversitesi kampüsümüzde yer alan yurtlarımız, 4.250 yatak kapasitelidir. Üniversite öğreniminizi İstanbul'da, 123.000 m2 alan üzerine kurulu tam donanımlı kampüsümüzde sürdürürken, kampüs içinde yer alan yurt olanaklarımızdan yararlanabilirsiniz. Ayrıca İstanbul’un çoğu semtine servis olanağı da vardır.

 

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Oteli Esasları:

  • Yurt odalarının büyük çoğunluğu iki kişiliktir. Odalarda; banyo-tuvalet, mini buzdolabı, özel çalışma masası, sandalye, cam raflı kütüphane, aynalı gardırop ve yanmaz malzemeden yapılmış diğer donanım bulunmaktadır. Ayrıca 24 saat internet bağlantısı da mevcuttur.
  • Yurtta kalan öğrenciler, 24 saat kesintisiz bilgi merkezi hizmetleri başta olmak üzere Sosyal Tesislerde bulunan, Restoran, Kapalı ve Açık Yüzme Havuzu, Fitness Center, Squash Salonu, Sauna ve Türk Hamamından faydalanabilirler.

Yeditepe Üniversitesi’nde öğrencilerin sosyalleşmesi, çevre edinmesi, projelerini hayata geçirilmesi için ders dışı etkinliklere ağırlık verir. Yaklaşık 52 dolayında öğrenci klübü vardır. Bunlar arasında Bilgisayar Topluluğu ve Enformatik Klübü de vardır.

Üniversitemizde genel kullanıma açık, her birimde en az 20 bilgisayar bulunan kırkın üzerinde laboratuar mevcuttur. Fakültemizde ise 30 adet bilgisayar bulunan 6, 7 adet bilgisayar bulunan 1 adet bilgisayar laboratuarımız bulunmaktadır.  Bilgi Merkezi koleksiyonunda; 192.000 kitap, 3.255 elektronik dergi, 27604 e-kitap, 1957 Dvd/Cd, 175 basılı dergi, 79 veritabanı üyeliği bulunmaktadır.