Doç. Dr. Aşkın Demirağ
Bölüm Başkanı

ademirag@yeditepe.edu.tr

Yönetim Bilişim Sistemleri; bilgi yönetimi, teknoloji ve insanı bir araya getiren akademik alanlardan biridir. Teknoloji ve bilişimin gelişmesi yeni yönetim anlayışlarının da doğmasını sağlamaktadır. Bu anlamda, yöneticilerin en iyi kararları alabilmesi ve uygulayabilmesi için doğru bilgiye ihtiyacı vardır. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü sınıflandırılmamış bilgileri kategorize eden ve anlamlandıran, yönetim ve bilişim konusundaki yenilikleri takip eden, profesyonel ve yetkin mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencisi olmak için liselerin Eşit Ağırlık bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri alanında iyi bir eğitimin ardından Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı olarak geniş bir alanda çalışmak mümkündür. Mezunlar; ağ yöneticisi, yazılım geliştiricisi, web tasarım uzmanı ve bilişim teknolojisi alanında pek çok pozisyonda çalışabilmektedir. Aynı zamanda, bölüm mezunları yönetim alanında da iyi bir eğitim almış olduğu için proje yöneticiliği ve koordinatörlük gibi pozisyolarda iş bulabilmektedir. Mobil sistemler, bulut sistemleri, e-ticaret sistemleri, karar destek sistemleri, sanal gerçeklik teknolojisi alanları ile bankacılık, muhasebe, sigortacılık gibi sektörler Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunlarının çalışabileceği alanlar arasında bulunmaktadır.

Misyonumuz ve Vizyonumuz

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nün amacı, çağdaş bilişim uygulamalarına hakim olan, elektronik ticaret, tedarik zinciri, karar destek uygulamaları, uzman sistemler gibi yenilikleri tanıyan, yetişkin ve çok yönlü yönetici adayları yetiştirmektir. Bölüm, öğrencilerine bilişim ve yöneticilik alanlarında disiplinlerarası bir eğitim olanağı sağlar. Enformasyon teknolojileri, bilgi teknolojileri ile sistemlerin analiz, tasarım ve uygulamalarında görev alacak ve bu konularda kariyer planı olan kişilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü olarak vizyonumuz, bilgisayar teknolojisinde yaşanan yeniliklerden doğan ihtiyaçlara cevap verebilecek yazılımları geliştirmek için yönetim ve bilgisayar bilimi konularında geniş ve üst düzeyde bilgisi ve pratiği olan, mevcut programları uygulandığı işletme ve sektörün ihtiyaçlarına uyarlayabilen, üst düzeyde uygulayıcılar yetiştiren bir bölüm olmaktır. Lisans programının temel amacı, gereksinimlerini analiz edip belirledikten sonra, işletmelerin stratejik hedefleri doğrultusunda en uygun bilişim sistemlerini tasarlayabilecek, gerekirse geliştirme yönünde önderlik edebilecek ve işletmeciler ile bilişimciler arasında iletişimi sağlayacak uzman kadro yetiştirmektir.

Uluslararası Öğrenci Değişim Programları

► Uluslararası Öğrenci Değişim Programları için tıklayınız