Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünün diğer üniversitelerdeki bölümlerden farkı / üstünlüğü nedir? Neden Yeditepe Üniversitesi'nin Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünü seçmeliyim?

Uluslararası Ticaret ve İşletmeciliği bitiren öğrenciler, uluslararası ticaret ve uluslararası iş yapmak isteyen tüm kurumlar tarafından aranmaktadır. Dünyaya yeni açılan Türkiye'de, bu açılımı gerçekleştirecek elemanlara gereksinim büyüktür. Gerek yabancı dil gerekse bilgi ve donanım açısından Program mezunları Türkiye'nin bu dönemde en çok gereksinim duyduğu elemanlar olma özelliğine sahiptir. Bu yönüyle programı bitiren öğrencilerin değeri büyüktür ve Türkiye'nin henüz başında bulunduğu küreselleşme hamlesinde bu programdan mezun olacak elemanlara ihtiyaç var. Öğrencilerimizin edindikleri yönetsel ve mesleki teorik bilgileri kariyerlerinde başarı ile uygulayabilmeleri için yoğun bir staj programı  uygulanmaktadır. Bu yoğun staj programları sayesinde birçok öğrencimiz henüz öğrenciyken staj yaptığı şirketlerden iş teklifi almakta; mezuniyet sonrası iş arama dönemini yaşamadan mezun olur olmaz iş hayatına atılmaktadırlar.

Hızla küreselleşen ve tüm işletmelerin uluslararası bir ayağının bulunduğu günümüzde, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü mezunlarının iş alanları oldukça geniştir. Bu kapsamda mezunlarımız çok uluslu küresel şirketlerde, uluslararası denetim şirketlerinde, uluslararası banka ve sigorta şirketlerinde, finans ve hizmet sektöründe, uluslararası birleşme ve satın-alma şirket değerleme danışmanlık şirketlerinde, ihracat ve ithalat yapan yerli yabancı her şirketin her kademesinde görev alabilirler.