Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünün amacı nedir?

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Programı’nın amacı Uluslararası Ticaret ve Uluslararası İşletmecilik konularında eğitilmiş, bilgili, donanımlı, küresel ortamda iş yapabilecek insanlar yetiştirmektir. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Lisans Programında öğretim dilinin İngilizce olması nedeniyle mezunlarımız çok iyi İngilizce bilmektedirler. Program süresince İngilizcenin yanı sıra en az bir yabancı dil daha öğretilmektedir. Dolayısıyla öğrenciler uluslararası ortamda başarılı olmaya hazır hale gelmektedir.

Ayrıca Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Programı öğrencileri, başta bilgisayar olmak üzere diğer tüm teknolojik gelişmelere hakim bireyler olarak mezun olmaktadırlar. Öğrencilerin, kendilerini rahatça ifade eden, girişimci, yaratıcı bireyler olarak kimlik kazanmaları programın genel amaçlarını oluşturmaktadır. Program küresel ortamda çok iyi eğitilmiş ve kendine güvenen bireylerin yönetici konumlarda bulunabileceği ve iyi yöneticiler sayesinde şirketlerin gelişebileceği bilinciyle hazırlanmıştır.