Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını Yeditepeli Bilir!

► Bölüm Başkanı Mesajı

► Akademik Kadro

► Uluslararası Öğrenci Değişim Programları

► Sıkça Sorulan Sorular

► Fotoğraflarla Ticari Bilimler Fakültesi

► Fotoğraflarla Yeditepe

► Yeditepe'de Sosyal Yaşam

Tanıtım Filmi

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü, hızla değişmekte olan uluslararası iş iklimine hakim ve yönetim stratejilerine söz konusu değişimleri etkin bir şekilde adapte edebilen uzman kişiler yetiştirmeyi hedefliyor. Öğrencilerimizin kolaylıkla iş bulabilmeleri için, İngilizce dışında en az bir yabancı dili etkin bir şekilde öğrenmelerinin yanı sıra, Yönetim Bilişim, E-Ticaret, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık ve Finans alanlarında fakülte içi; başta işletme ve iletişim alanları olmak üzere fakülte dışı çift anadal ve yan dal yapmaları konusunda olanaklar sağlanıyor. Öğrencilerimizin mezun olduklarında konularında daha kapsamlı bir tecrübeye sahip olmaları için bölümümüzün gereksinim duyduğu alanları içeren dersler laboratuvar ortamında dijital teknikler kullanılarak veriliyor ve gümrükleme konuları ağırlıklı olarak işleniyor ve buna ek olarak iki dönem staj yapma zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca Erasmus ve değişim programlarımızdan yararlanabilen öğrencilerimiz, uluslararası platformun şartlarına uyum sağlamada bir adım öne geçme şansına sahip oluyorlar.

ÇALIŞMA ALANLARI
Mezunlarımız, dış ticaret şirketleri, çok uluslu şirketler, gümrük müşavirlik şirketleri, bankalar, ihracatçı birlikleri, ve kamuda dış ticaret ile ilgili birimlerde çalışma olanağına sahipler.

► Mezunlarımız

► Tercih Robotu

Tanıtım Filmi

E - Broşür

► Kontenjan ve Puanlar

► Başvuru Koşulları

► Burs Olanakları

► Konaklama

► Sıkça Sorulan Sorular

► Kayıt

► Ücretler

► Lise Yaz Okulu

► İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 14 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dahil 09:00 - 17:30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar, Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak, akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak, Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Fakültemiz