Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü, profesyonel hayatta rekabet avantajı sağlayacak neler kazandırabilir?

Uluslararası Finans Bölümü; finans sektörünün hızla geliştiği, büyüdüğü ve iyi yetişmiş finans personeline duyulan ihtiyacında aynı oranda arttığı ülkemizde küreselleşmiş ve dinamik finans dünyasında gerek özel, gerekse de kamu işletmelerinin, bankaların, banka dışı mali kuruluşlarının ve kurumsal yatırımcıların, finansal piyasaları ve şirketleri analiz edebilecek ve etkin yönetimlerinde yer alacak profesyonellere duyulan ihtiyacı karşılamaya katkı sağlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda, programımız, uluslararası finans kavramlarını ve tekniklerini iyi bilen, ve zorunlu staj dersleriyle teoride öğrendiklerini pratikte uygulayabilen uzmanlar yetiştiriyor. Rekabetin çok yoğun olduğu uluslararası finans dünyasında mezunlarımızın yönetici olabilmeleri ve karar sürecinde sorumluluk alabilmeleri için gerekli yetilerle donatılmaları amacımızdır.