Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını Yeditepeli Bilir!

► Bölüm Başkanı Mesajı

► Akademik Kadro

► Uluslararası Öğrenci Değişim Programları

► Sıkça Sorulan Sorular

► Fotoğraflarla Ticari Bilimler Fakültesi

► Fotoğraflarla Yeditepe

► Yeditepe'de Sosyal Yaşam

Tanıtım Filmi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, ülke ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan turizm ve onunla ilişkili tüm sektörlere donanımlı profesyonel yönetici ve girişimciler kazandırma amacını taşıyor. Bölüm programımızda dört alan kapsamında eğitim verilmekte olup, turizmin boyutları olan Konaklama (Otelcilik-Hospitality), Ulaştırma (Havacılık-Transport), Satış Pazarlama, Dağıtım (Sales, Marketing, Distribution) ve Destek Hizmetleri (Support Logistics) ile mezuniyet sonrası istihdam çeşitliliği ve fırsatları yaratılıyor. Öğrencilerimiz sektör deneyimine sahip uzman eğitim kadromuz rehberliğinde, simülasyon derslerini de kapsayan uygulamalı eğitimimiz sayesinde, sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarında staj ve iş imkanlarına sahip oluyorlar. Kurulduğu günden beri kendisini sürekli geliştiren bölümümüz, Dünya Turizm Endüstrisi Profesyonelleri Derneği SKÅL’ın Türkiye Federasyonu tarafından “Turizm Oscar”ı olarak kabul edilen “Turizm Eğitiminde Kalite” ödülü Skalite’ye 2011 ve 2013 yıllarında iki kez layık görüldü.

ÇALIŞMA ALANLARI
Mezunlarımız, otel ve resort işletmeciliği, cruise (seyahat) gemileri, havayolu ve havalimanı işletmeciliği, kongre organizasyonu ve proje yönetimi, tur operatörlüğü ve seyahat acentacılığı alanlarında iş olanakları bulabiliyor.

► Mezunlarımız

► Tercih Robotu